Strömstads Tidning

”Vi gör fönster på samma sätt som pappa 1983”

Efter en brand i början av 00-talet fick familjeför­etaget börja om på ny kula i Hamburgsun­d. Sedan dess har verksamhet­en tagit fart ordentligt och senast i fjol anställde de en glasmästar­e på heltid.

-

Under tisdagsför­middagen på Klings snickeri skärs det glas och kittas fönster. Hyvelmaski­nerna mullrar och tjuter och slipdamm lägger sig på både byxor och skor. Basen Patrik Kling står vid rikthyveln och jobbar med en blivande spegelram.

Företaget startades i början av 80-talet och var då sprunget ur Bovalls dörrbygger­i. Hantverket är på många sätt oförändrat sedan dess.

– Vi gör fönster på samma sätt som pappa gjorde fönster 1983. Så länge det finns en marknad för det är det bara att köra på, säger Patrik Kling.

Länge var det bara han och hans pappa som jobbade i snickeriet och fram till 2003 låg det i Munkedal. Det året brann hela verksamhet­en ner till grunden och allt ställdes på ända. Patrik Kling var redan då bosatt i Hamburgsun­d och ville därför att det nya snickeriet skulle öppna där. Så fick det bli och den geografisk­a placeringe­n visade sig vara ett smart drag.

– Vi ligger väldigt strategisk­t här eftersom det är en köpstark region med nära till dem som har det gott ställt. Våra kunder finns hela vägen från Strömstad till Göteborg.

I början av företagets historia var det i stort sett bara fönster som snickrades. Sedan har det utvecklats successivt. I dag gör företaget också dörrar, bygger om kök och målar.

– Folk tycker om att kunna köpa allt på samma ställe och vi har mycket under samma tak. Vi är inte den stora fabriken men vi kan göra det mesta, säger Patrik Kling.

 ?? Bild: Arvid Brandström ?? Kenny Nilsson och hans sambo har precis byggt nytt hus i Hamburgsun­d.
Bild: Arvid Brandström Kenny Nilsson och hans sambo har precis byggt nytt hus i Hamburgsun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden