Strömstads Tidning

”Division 5 är bättre än man kan tro”

På söndag möter Strömstad HK:s damer Kviberg i Nordbyhall­en. Hemmalaget har en serie bra matcher bakom sig och bör inte ha några problem med Kviberg. Göteborgsl­aget håller till i den undre halvan av tabellen.

- Jerker Norlander jerker.norlander@stnb.se

21–21 och oväntat tufft är facit från den senaste matchen för Strömstads handbollsd­amer, som mötte Lysekils HK i söndags. Lagen har mötts tidigare och revansch-trycket var stort.

Första halvlek slutade oavgjort och sedan följdes lagen åt i en jämn kamp ända in i den sista minuten.

Lysekils HK är i samma sits som Strömstads lag har varit. De har haft svårt att få ihop till ett komplett lag och därför fått nystarta i division 5. De har tappat spelare och fått skola in nya efter hand. Målskyttar saknas inte och hittills har Lysekilsla­get gjort över 400 mål och fått en målskillna­d på hela 195 mål. Lagen efter i tabellen hamnar på mera beskedliga under 50 i målskillna­d.

– Division 5 är mycket bättre än man kan tro, säger Linnea Ejderlind.

Hon har tagit på sig uppgiften att vara både tränare, coach och spelare i Strömstad HK.

Även Uddevalla, i samma serie, tillhör de lag som fått starta om i femman.

– Vi är ett blandat lag nu, fortsätter Linnea Ejderlind.

– Några är med sedan tiden i division 2, men vi har också ganska många yngre flickor i laget.

Bland de yngre i laget har Wilma Larsson blommat upp och gjort riktigt bra matcher.

Inför matchen mot Kviberg ställer Strömstad HK upp med en stark trupp. Vid starten efter jul fanns många på sjuklistan, men nu ser det ljusare ut.

– Vi är 15 i truppen och det tycker vi är många. Tidigare var vi kanske bara 10–11 spelare och då kunde det bli bekymmer om någon fick förhinder, säger Linnea Ejderlind.

Kviberg ligger på den undre delen av tabellen som toppas av Lysekils HK med Strömstad på andra plats med två matcher färre spelade. De senaste fyra matcherna har slutat med vinst eller oavgjort och känts som ett fall framåt för laget. Spelidén och taktiken håller och några förändring­ar behöver inte göras.

– Det är klart att vi sneglar på division 4. Något snäpp upp skulle vara trevligt, men först ska vi hitta gnistan med det här nya laget och spela för att det är roligt, avslutar Linnea Ejderlind.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden