Strömstads Tidning

Rockstjärn­an och Strömstads­sonen spelar här hemma

Pop kommer att blandas med metal under fredagens rockfest på Skagerack. När Dead by April spelar är det Marcus Rosell från Strömstad som håller i trumpinnar­na.

- Arvid Brandström arvid.brandstrom@stnb.se 0526-62403

Dead by April, Lillasyste­r och Smash into pieces är några av de band som spelar på kulturhuse­t Skagerack på fredag.

– Vi kör en poppig metal, en blandning av båda delarna. Vi fokuserar mycket på att synka gitarriffe­n med trummorna. Det är det som är metalcore, säger Marcus Rosell, trummis i Dead by April.

– Smash into pieces är mer pop än vad vi är och Lillasyste­r är mer metal så det blir en bra blandning.

Han har spelat i Dead by April i många år och turnerat över hela världen. Senast var en Europaturn­é under 2017. Då spelade de varje dag. Nu är det ett lugnare tempo. Rockfest on tour som har premiär i Strömstad håller sig innanför Sverigegrä­nsen och turnerande­t kommer att ske på helgerna.

– Det här är lite mer chill. Vi kan köra våra heltidsjob­b under veckorna och turnera på helgerna. De flesta av oss har familj så det är lite lugnare nu för tiden, jag är den enda i bandet som inte har barn, säger Marcus Rosell.

Heltidsjob­b har han däremot, som programmer­are. Dessutom upptar bandet mycket av tiden. Nästan dagligen får de förfrågnin­gar om spelningar och att en sådan trillade in från norra Bohuslän gläder honom.

– Jag är ju född och uppväxt i Strömstad och har fortfarand­e min familj där. Min farmor bor kvar och jag har många vänner där. Jag vet att många kommer och tittar så det ska såklart bli jättekul att spela där. Hur är det att spela för sina nära?

– Jag har gjort det förut och det är inte annorlunda jämfört med att

” Mina syskon var med när vi var förband åt Linkin Park. Då tänkte jag inte alls på dem utan bara på att inte fucka upp. Marcus Rosell

spela för en vanlig publik. När jag är på scenen tänker jag inte på det utan bara på att leverera.

– Mina syskon var med när vi var förband åt Linkin Park. Då tänkte jag inte alls på dem utan bara på att inte fucka upp, säger Marcus Rosell.

Den senaste tiden har han spelat i Karlstad och på finlandsfä­rjan Cinderella. Och under våren väntar spelningar utomlands.

– Det går bra för Dead by April. Vi har ny musik på gång och det kommer att bli vårt första släpp på tre år.

De har spelningar inbokade i Ukraina, Ryssland och Finland.

– Och vi har väldigt bra stämning i gruppen. Historien har varit lite turbulent med medlemmar som inte trivts så bra. Men nu är det stabilt, det känns som att vi kan spela tills vi blir 60.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Marcus Rosell växte upp i Strömstad och bor nu i Göteborg.
Bild: Thomas Bennelind Marcus Rosell växte upp i Strömstad och bor nu i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden