Strömstads Tidning

Blandar och ger i Alltrean

Lions tog en viktig bortavinst mot Skara i torsdags – men föll sedan ordentligt hemma mot Lidköping. – Varje poäng är viktig i den här serien, säger Lionsträna­ren Mathias Gillersted­t.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

Lions HC tog en viktig bortavinst mot Skara i slutet av förra veckan. ”En riktig krigarsege­r”, säger tränaren Mathias Gillersted­t.

När Lidköping sedan gästade Lionshov på söndagen (bilden) blev det desto jobbigare för Lions.

Det blev en fysiskt riktigt tuff bortamatch mot Skara i torsdags kväll, berättar Lions tränare Mathias Gillersted­t.

– De spelade aggressivt och på gränsen hela tiden, det var krig matchen igenom, säger han.

Matchen började med att Victor Dahlbeck slog in ledningsmå­let för Lions i första perioden. Sedan fyllde Oskar Holgersson och Johannes Jonsson på med två mål i andra perioden, medan Skara hakade på och reducerade till 2–3.

Lions fick det tufft hemma mot Lidköping på söndagen.

Tredje perioden blev en tuff fight, där Lions efter mål av Filip Hahne och Måns Axelsson till slut avgick med segern. Men det blev något av en Pyrrhus-seger (”en sådan seger till och jag är förlorad”), då Oskar Holgersson åkte på en lätt hjärnskakn­ing efter en duell och fick utgå – han var sedan inte tillgängli­g för spel i nästa match mot Lidköping.

Segerpoäng­en satt i alla fall bra när krutröken lagt sig i Skara ishall.

– Det var en riktig krigarsege­r, inget skönspel precis. Men vi är glada för att vi fick med oss alla poäng. Varje poäng är viktig i den här serien.

Hemma mot Lidköping på söndagen gjorde Lions en plattare match.

– Där var vi inte lika nöjda med vår insats. Lidköping är tuffa – ska man slå dem måste allt stämma och det gjorde det inte för oss den här gången, säger Mathias Gillersted­t.

Inför 192 åskådare på Lionshov gjorde Lions ett mål genom Jakob Walfridsso­n. Men Lidköping gjorde sex mål, och utklassade Lions.

Extra smolk i bägaren var att Filip Hahne fick matchstraf­f efter vad domaren uppfattade som en spark mot en motståndar­e.

– Det var i så fall bara domaren som såg det. Filip säger själv att han inte har sparkat någon. Det var lite brötigt och han kanske skulle ha fått en utvisning, men ska man utdöma matchstraf­f så ska man vara väldigt säker på sin sak som domare, och det vet jag inte om han var, säger Mathias Gillersted­t.

Med en seger och en förlust de senaste dagarna ligger nu Lions på fjärde plats, strax ovanför strecket, i Alltrean. Nästa match spelas på torsdag borta mot Tidaholm.

– Då blir det att ladda om. Vi tänker ge allt på torsdag, säger Mathias Gillersted­t.

Hur ser det ut i laget?

– Filip Hahne är ju avstängd och vi får se om Oskar Holgersson är tillbaka. Annars är vi förhoppnin­gsvis fullt lag.

 ??  ??
 ?? Bild: Arvid Brandström ??
Bild: Arvid Brandström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden