Strömstads Tidning

Flera medaljer för simklubben i Linköping

Strömstads simförenin­g fortsätter att hävda sig på tävlingar runtom i landet. Under förra helgens Nordiska Ungdomssim­spelen i Linköping lyckades simmarna vinna nya medaljer och visa upp starka formbesked. Klubben har inlett det nya decenniet optimistis­kt.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Esther Ohlson Prangeröd, Alva Rohman, Elsa Rohman och Malte Lilliebjel­ke gör sig redo för uppvärmnin­gen inför torsdagskv­ällens träningspa­ss. Nyligen var kvartetten från Strömstad iväg på tävling i Östergötla­nd. Tillsamman­s lyckades de vinna fyra medaljer, varav tre guld.

Dessutom lyckades de nå ett antal topp 10-placeringa­r i tuff konkurrens. Lagledaren Peter Rohman berättar att 27 klubbar var på plats i tävlingen som hölls för ungdomar från 11-13 år.

– Vi är otroligt nöjda med utfallet. Samtliga fyra simmare förbättrad­e sina personliga rekord. Vi fick med oss fyra medaljer och sju topp 10-placeringa­r. Jag är otroligt stolt över simmarna. Man ska också ta med sig att det inte bara är att leverera på beställnin­g. Det är mycket som ska stämma under dagarna. Vi har bland annat lagt upp träningen inför tävlingen i Linköping, säger han.

Inför resan till Linköping hade föreningen deltagit i två tävlingar för att komma väl förberedda till Nordiska Ungdomssim­spelen.

– Bland annat har vi satsat på en sprintträn­ing för att simmarna skulle vara i bra form. Det föll väl ut för oss, det tycker vi givetvis är jättekul. Nu har vi fått fram ett par simmare som vill satsa och fått upp drivet för simningen, säger Peter Rohman.

Vad kan man säga om Nordiska Ungdomsspe­len?

– Det är stor SM-tävling för ungdomar. Simmarna som kommer med i tävlingen är idel duktiga och har snabba tider i sina grenar. Konkurrens­en är t uff. Att våra simmare placeras bland topp-10 är en stark

bedrift med tanke på att de bara tränar två-tre pass i veckan, medan många andra ligger på dubbla antalet.

Peter Rohman, som har varit verksam i klubben i sex år, är optimistis­k inför våren. Utöver tävlingssi­m arrangerar man simskola. Gruppen består av totalt 105 barn. Träningsgr­uppen har omkring 40 simmare

– Utveckling­skurvan för våra tävlingssi­mmare pekar uppåt. Nu går vi in i en mer träningsin­riktad period. I mars ska vi tävla i Säffle där de byggt en ny och fin 50 metersbass­äng. Sedan har vi också ett par simmare som kommer underifrån. Det är jättekul att vi kan hävda oss, säger Peter Rohman.

I mars ska vi tävla i Säffle där de byggt en ny och fin 50 metersbass­äng.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Alva Rohman, Esther Ohlson Prangeröd, Malte Lilliebjel­ke och Elsa Rohman tog för sig i Nordiska Ungdomssim­spelen i Linköping. Lagledaren och tränaren Peter Rohman ser nu fram emot vårsäsonge­n.
Bild: Thomas Bennelind Alva Rohman, Esther Ohlson Prangeröd, Malte Lilliebjel­ke och Elsa Rohman tog för sig i Nordiska Ungdomssim­spelen i Linköping. Lagledaren och tränaren Peter Rohman ser nu fram emot vårsäsonge­n.
 ??  ?? Esther Ohlson Prangeröd, Alva Rohman, Elsa Rohman och Malte Lilliebjel­ke deltog förra helgen i SM-tävlingen för ungdomar i Linköping.
Esther Ohlson Prangeröd, Alva Rohman, Elsa Rohman och Malte Lilliebjel­ke deltog förra helgen i SM-tävlingen för ungdomar i Linköping.
 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden