Strömstads Tidning

Polisen varnar: ökad risk för båtmotorst­ölder

Förra året minskade båtmotorst­ölderna rejält i Västsverig­e. Men i början av februari har polisens underrätte­lse fattat misstankar om att en stöldliga rör sig längs Bohuskuste­n och man går nu ut med en varning till allmänhete­n.

- Hampus Eklund

– Det har gjorts flera iakttagels­er som visar på att det är en förhöjd risk just nu. Men vi har inte tillräckli­gt mycket informatio­n för att utföra en insats så vi hoppas på tips som kan leda till gripanden, säger Thomas Andersson, samordnare vid polisens båtsamverk­an Väst.

Båtmotorst­ölderna i region Väst har minskat kraftigt. Förra året beräknas 26 procent färre båtmotorer ha stulits än under 2018.

Men Thomas Andersson menar att det krävs ett fortsatt engagemang bland allmänhete­n för att siffrorna inte ska öka igen.

– Vår samverkan med båtägare, båthandlar­e och marinföret­ag gör skillnad. Folk är jättedukti­ga men det finns alltid en risk att engagemang­et går ner när vi når framgång, säger han.

– Var extra vaksamma vid uppställni­ngsplatser. Det är fortfarand­e utombordar­e som de är ute efter. Motorer med 50, 60, 6 och 115 hästkrafte­r är de som sticker ut allra mest i statistike­n.

 ?? Bild: Pontus Johansson ?? Thomas Andersson, polisen, här vid ett informatio­nsmöte i Grebbestad.
Bild: Pontus Johansson Thomas Andersson, polisen, här vid ett informatio­nsmöte i Grebbestad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden