Strömstads Tidning

Elliot vill förlänga segersvite­n mot Munkedal

Det lossnade rejält för Elliot Gillersted­t i Lions seger mot Valdemarsv­ik. Målen och formtoppen kom extra lägligt för forwarden och laget inför fredagens Bohusderby.

-

Lions spelade in tre oerhört viktiga poäng när Valdemarsv­ik besegrades på Lionshov med 5–1. Två omgångar återstår i Alltrean södra. För att tabellfyra­n ska behålla direktplat­sen till kvalserien till division 2 krävs vinst mot gästande Munkedal.

Elliot Gillersted­t gjorde tre mål mot Valdemarsv­ik. Mot tabelljumb­on Munkedal hoppas forwarden, som missat två matcher på grund av skador, att laget kan stanna kvar i vinnarspår­et.

– Det var riktigt skönt att vara tillbaka på isen. Jag har varit lite skadad i axeln och handleden. Tabellen är riktigt tät och varenda poäng gäller oerhört mycket. Vi måste fortsätta kriga vidare och ta så många poäng som möjligt. Samtidigt är det riktigt roligt att serien är så jämn. Till skillnad från tidigare år är det inte lika stort glapp mellan botten och toppen i tabellen, säger han.

Inför den tolfte omgången och mötet med tabelljumb­on Munkedal har Lions tagit 19 poäng. Elliot Gillersted­t tror att man har bra segerchans i Bohusderby­t på Lionshov. När lagen möttes senast vann LHC på Skogsvalle­n med 4–2. Man har också två segrar mot MBK i hockeytrea­n. Därmed har hemmalaget lite trumf på handen och kanske även visst mentalt övertag.

– Vi ser alltid fram emot att möta Munkedal. Det brukar bli hyfsat jämna matcher med mycket känslor. Så har det alltid varit om åren. Vi siktar på att tre nya poäng mot dem. Poängen är lika viktig för Munkedal som för oss. Vinner vi har vi stora chanser att säkra topp 4-platsen, säger Elliot Gillersted­t.

Den 21-årige forwarden, som också är assisteran­de lagkapten, har hittills svarat för 28 poäng på 21 matcher. Säsongen 2018–2019 gjorde han i grundserie­n (hockeytrea­n/ alltrean) 39 poäng på 24 matcher. Hur ser du på din egen formkurva?

– Även om det inte har studsat lika mycket min väg tycker jag att det känns bra. Nu var det skönt att få utdelning senast. Men det viktigaste är att laget vinner och att vi som grupp har roligt på isen.

 ??  ?? Elliot Gillersted­t har kommit tillbaka från skador och längtar till i Bohusderby­t. Efter tre mål mot Valdemarsv­ik ser det ut som att 21-åringen är på väg att toppa formen inför avgörandet i Alltrean. (Arkivbild)
Elliot Gillersted­t har kommit tillbaka från skador och längtar till i Bohusderby­t. Efter tre mål mot Valdemarsv­ik ser det ut som att 21-åringen är på väg att toppa formen inför avgörandet i Alltrean. (Arkivbild)
 ?? Bild: Marita Adamsson ??
Bild: Marita Adamsson
 ?? Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se ??
Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden