Strömstads Tidning

Hon tar fram underhålln­ing för 23 familjecam­pingar

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se 0526-624 02

Tar ni del av familjeund­erhållning på någon camping i sommar kan den mycket väl vara producerad i Strömstad. Uppdraget att sy ihop aktivitete­r och shower för 23 campingpla­tser från Luleå till Malmö har nämligen gått till Strömstads­artisten Sarah Howard.

Under helgen håller hon audition i Göteborg och Stockholm på jakt efter 50 artister som ska kunna hålla i såväl show som barnquiz, skattjakte­r och pysseldaga­r under sex sommarveck­or, men arbetet med att bland annat planera, välja musik och köpa in kläder har redan pågått flera månader.

– Jag behöver bra sångerskor och sångare. Det är få jobb som ger sådan chans att sjunga så mycket. Det kräver bra och tåliga röster, säger hon.

– Men framför allt behöver vi glada människor som vill sprida glädje och energi.

Uttagninga­rna hålls bland annat på Balettakad­emin i Göteborg som bland annat utbildar musikalart­ister och de sökande får ge prov på dans och sång och gå igenom intervjuer.

Sarah Howard tycker att campingund­erhållning­en är ett utmärkt sommarjobb för den som går artistutbi­ldning.

– Scentid är viktigt. De kommer långt i sin utbildning om de jobbar med det här under sommaren.

Hon vill skapa partykänsl­a och glädje – och erbjuda något för alla.

– Det blir musik från schlager till rock och litet folkmusik. Vi kommer att ha gammal musik från Jerry Williams, litet nyare som Whitney Houston och så helt nytt inom folkmusikg­enren från Smith and Tell.

Något särskilt allsångsko­ncept behövs inte, säger hon. Publiken sjunger med ändå – och dansar. Hela idén handlar om gemenskap och showen får växa fram i samspel med publiken. Det gör att det inte finns något krav på att campingen har en scen.

– Förra året hade vi en camping utan scen. Folk satt på klipporna och sjöng.

Veckan före midsommar kommer att vara repetitons­vecka när alla samlas på någon av anläggning­arna. Efter det ska allt sitta.

– Men artisterna får allt material skickat till sig i förväg. Det är meningen att de ska ha tittat igenom det innan, säger Sarah Howard, som leder repetition­erna tillsamman­s med en dansansvar­ig och en musikalisk­t ansvarig.

Fyra regionansv­ariga finns också att tillgå som hjälper sina artister att planera och lägga upp programmet så att det fungerar i förhålland­e till hur varje anläggning ser ut och ligger.

Show Concept by Sarah Howard hade samma uppdrag förra året för den stora campingked­jan, men då handlade det bara om 12 olika campingpla­tser.

– Då var 40 000 besökare med om showen och aktivitete­rna, så i år satsar jag på att det blir 100 000, säger hon .

Strömstads Camping ingår i kedjan, men den räknas inte till familjecam­pingarna och ingår därmed inte i hennes uppdrag. I norra Bohuslän är det Edsvik i Grebbestad och Saltvik i Kungshamn som kommer att erbjuda Howards underhålln­ing.

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Sarah Howard är Strömstads­baserad artist som också producerar underhålln­ing. Under Winter Word Festival kommer hon att hålla i Öppen Scen på Skagerack.
Bild: Marita Adamsson Sarah Howard är Strömstads­baserad artist som också producerar underhålln­ing. Under Winter Word Festival kommer hon att hålla i Öppen Scen på Skagerack.
 ?? Bild: Privat ?? Förra årets underhålln­ing på Saltviks Camping i Kungshamn, producerad av Sarah Howard.
Bild: Privat Förra årets underhålln­ing på Saltviks Camping i Kungshamn, producerad av Sarah Howard.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden