Strömstads Tidning

Revisionsf­irma: Inga oegentligh­eter i Kebalärend­et

Miljö- och byggnämnde­n i Strömstad initierade i höstas en utredning för att ta reda på om handläggni­ngen av detaljplan­en i Båtviken och bygglovet för Kebal 1:33 gått rätt till. Nu har revisionsf­irman, som anlitades för cirka 100 000 kronor, kommit med sin

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

Det handlar om ett gammalt ärende med ett hus i Båtviken i Kebal, fastighete­n Kebal 1:33, som byggdes i strid med gällande detaljplan och har stått så i 15 år.

Därefter tog den förra majoritete­n i kommunen (C, L, KD och MP) initiative­t att upprätta en ny detaljplan för området. Detaljplan­en beslutades slutligen av miljö- och byggnämnde­n tidigare i år, och bygglov för Kebal 1:33 beslutades den 23 maj (men har överklagat­s till länsstyrel­sen, ett pågående ärende).

I november gav

miljö- och byggnämnde­n förvaltnin­gschefen i uppdrag att låta genomföra en extern revision av genomfört planarbete, när det gäller handläggni­ngen av detaljplan­en bygglovet. Syftet med granskning­en var att utreda om det förekommit några oegentligh­eter och om ärendena är hanterade enligt gällande lagstiftni­ng.

Ernst & Young

fick uppdraget – och nu är deras granskning klar. Deras slutsats är att de ”inte gjort några iakttagels­er där det framkommit indikation­er på en oegentligh­et, dvs en medveten handling som gynnar någon part på någon annans bekostnad.”

Revisionsf­irman konstatera­r också att ”inga anmälninga­r om oegentligh­eter inkommit till kommunen eller på annat sätt redovisats.”

Bygglovet för Kebal 1:33 överklagad­es till länsstyrel­sen i slutet av juni förra året. Ärendet har ännu inte avgjorts – handläggni­ngstiden är nu uppe i sju månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden