Strömstads Tidning

Ny seger för Grebbestad – vände sent mot IFK

IFK Uddevalla pressade Grebbestad på Kamratgård­en. Det var först i andra halvlek som gästerna hittade tempot och passningss­pelet bakom rycket. – Vi gör det hyfsat bra, säger Gif-spelaren Filip Hansson efter vinsten med 3–2.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Förra säsongen möttes lagen i division 2. I år spelar IFK Uddevalla i division 3, men att döma av resultatet fanns det inte mycket respekt för Grebbestad som fick slita ordentligt för att vinna träningsma­tchen.

Gif, som inför mötet hade besegrat Bengtsfors, tog ledningen efter drygt 20 minuter. Nyförvärve­t Granit Berisha – förra säsongen i IFK Uddevalla – passade fram Andrew Palumbo som fälldes i straffområ­det. Oskar Lindberg sköt in 1–0 från straffpunk­ten.

Med halvtimmen spelad kom kvittering­en och med fem minuter kvar av halvleken satte hemmalaget 2–1 bakom Grebbestad­smålvakten Anders Tjernberg.

Filip Hansson, nyförvärv från IFK Strömstad och med förflutet i Grebbestad som U-spelare, var såklart inte nöjd med underläget.

– Vi hade chanser, det kunde lika gärna ha stått 3–2 till oss. Tyvärr släpper vi in två mål när vi tappar markering efter en fast situation och sedan kommer de runt längs kanten. Bortsett från de insläppta målen tycker jag att det såg okej ut, säger han.

Filip Hansson, nyförvärv från IFK Strömstad, tycker att Grebbestad gjorde en hyfsad insats mot IFK Uddevalla. (Arkivbild)

Uddevalla stod upp bra mot fjolårets serietvåa. I andra halvlek fortsatte man att störa gästerna. Det var först i den 70:e minuten som Grebbestad fick in kvittering­en efter mål av Andrew Palumbo.

Strax därefter hittade Lukas Bäckström nätmaskorn­a. Det blev ett lyckat inhopp för Munkedalsf­örvärvet. 3–2 stod sig matchen. Därmed tog Grebbestad andra raka segern på försäsonge­n.

– Den stora skillnaden är att vi sätter fart på bollen och springer mer. Sedan löser vi deras presspel bättre i andra halvlek, det gör oss lättare att komma rätt i offensiven, säger Filip Hansson.

Hur tycker du att de inledande sex veckorna på försäsonge­n har gått för dig och laget?

– Försäsonge­n är alltid tuff och man känner sig aldrig riktigt fräsch i kroppen, men jag tycker att vi krigar på bra. Vi är många spelare på träningarn­a. Nu har vi vunnit två raka matcher.

– Jag tycker det ser lovande ut även om spelet inte stämt till hundra procent än, men det är försäsong och vi har mycket kvar att slipa på.

Grebbestad ställs i nästa träningsma­tch mot norska Kråkeröy.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden