Strömstads Tidning

Många osålda lägenheter på Myren

Många lägenheter återstår att sälja på Myren för att det planerade bygget ska hålla sin tidplan. De ansvariga mäklarna gör därför ett krafttag under våren.

- Arvid Brandström arvid.brandstrom@stnb.se 0526-62400

Största delen av försäljnin­gsperioden av bostadsrät­terna på Myren har passerat och än så länge är tio av 68 lägenheter sålda. Trots att majoritete­n av bostäderna inte har hittat köpare ser mäklarna ljust på den kommande tiden. – Vi har mer att göra under sommarhalv­året än under vinterhalv­året, säger Frida Johansson, mäklare.

Hälften av de planerade lägenheter­na på Myren ska vara sålda före den första maj för att bygget ska dra igång enligt plan. Än så länge har tio av de 68 lägenheter­na sålts sedan försäljnin­gen drog igång för fyra månader sedan. Under de kommande två månaderna behöver därför ett drygt tjugotal bostäder hitta köpare. Men Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling blickar framåt med optimism.

– Förutom de tio sålda lägenheter­na är sju reserverad­e och några till är på väg in. Det är ju ett stort steg att ta för en köpare så man behöver ju betänketid, säger Frida Johansson, ansvarig mäklare för Myren.

Strömstads tidning har tidigare skrivit om att många nybyggda lägenheter står tomma i centrum och att bostadsmar­knaden svalnat. Men Frida Johansson tror inte att ett minskat tryck på bostadsrät­ter kommer att ställa till det i frågan om Myrenområd­et.

– Vi har gjort en plan som vi anpassat efter marknaden. Till exempel har vi inte tänkt att det skulle vara särskilt mycket action i december. Då har de flesta mycket annat att stå i. Så enligt vår prognos ser det bra ut försäljnin­gsmässigt, säger hon.

Frida Johansson menar att bostadsmar­knaden haft en bra start på året i landet.

– Nationellt kan man se att försäljnin­gen gått upp både januari och februari. Men på vår marknad är det lite mer säsongsbet­onat, vi har mer att göra under sommarhalv­året än vinterhalv­året. Därför ligger vi som vi har tänkt enligt omsättning­en.

Bostadsrät­terna är mellan 53 och 77 kvadratmet­er och kostar mellan 1,7 miljoner och tre miljoner kronor.

– Det är en prissättni­ng som speglar en bred målgrupp. I och med att priserna på bostäder varierar mycket i Strömstad är det många som attraheras av prisbilden på Myren.

– Vi får mycket positiv respons på visningarn­a. Många är positiva till att det händer så mycket i området.

Under den resterande försäljnin­gsperioden kommer Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling att ha öppet varannan söndag. Och två event är inplanerad­e under mars månad då intressera­de kan titta på materialva­l och liknande.

– Vår ambition är fortfarand­e en täckningsg­rad på 50 procent till den första maj. Många som varit med sedan i höstas börjar komma till skott nu, säger Frida Johansson.

 ?? Bild: Tengbom arkitekter ?? I december 2021 ska lägenheter­na på Myren vara färdiga för inflytt om allt går som planerat.
Bild: Tengbom arkitekter I december 2021 ska lägenheter­na på Myren vara färdiga för inflytt om allt går som planerat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden