Strömstads Tidning

Turistinfo­rmationen kan bli obemannad

Tanum Turist söker en ny entreprenö­r för turistinfo­rmationen i Fjällbacka. Informatio­n ligger på bästa läge på Ingrid Bergmans torg i Fjällbacka.

- Jerker Norlander jerker.norlander@stnb.se

– Här finns möjlighet för en kreativ person eller ett företag för att jobba upp verksamhet­en, säger operativa turistchef­en Tove Bengtsson.

Turistinfo­rmationen har haft flera innehavare under de senaste åren och verksamhet­en har förändrats en hel del.

Mycket av intäkterna låg tidigare på rumsuthyrn­ing och biljett försäljnin­g men nu bokar gästerna det på egen hand via internet.

Jag tror att alla vill ha en öppen turistinfo­rmation i Fjällbacka.

Tove Bengtsson

Operativ Turistchef

Tanum Turist söker en person eller förening med god lokalkänne­dom. Uppgiften är att lotsa turister rätt, informera och ge tips på aktivitete­r. Öppningsti­der bestämmer innehavare­n.

Turistinfo­rmationen har ett visst ekonomiskt stöd från Tanum Turist och näringsliv­et i Fjällbacka, men i övrigt är det fritt fram för entreprenö­ren att ta få verksamhet­en att gå runt.

– En driftig person kan till exempel ha cykel- och kajakuthyr­ning, menar Tove Bengtsson. Det går även att sälja glass och enklare livsmedel, kläder och souvenirer. Vi på Tanum Turist har inga synpunkter på hur verksamhet­en drivs.

Vad händer om ni inte får någon som är intressera­d av driva turistinfo­rmationen?

– Då får vi tänka om, säger Tove Bengtsson. Vi tittar på andra lösningar och kan även tänka oss en obemannad turistinfo­rmation.

– Men jag tror att alla vill ha en öppen turistinfo­rmation i Fjällbacka. Det lilla huset på torget har funnits länge på och alla vill nog att det skall finnas kvar.

 ?? Celina Falck Bild: ?? Fjällbacka turistinfo­rmation.
Celina Falck Bild: Fjällbacka turistinfo­rmation.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden