Strömstads Tidning

Mardrömsta­rt i DM: Bullaren utklassat av Ljungskile

En bruten fot, sjukdomar och andra skavanker sätter Bullarens damlag i ett bekymmersa­mt läge. Och som salt i såret åkte blev laget överkört av seriekonku­rrenten Ljungskile.

- Jerker Norlander jerker.norlander@stnb.se

René Nielsen, tränare i Bullaren, känner att laget har hamnat i ett jättetufft läge. Truppen är tunn och skadorna förvärrar läget.

– Vi hade möte i tisdags med damerna för att diskutera situatione­n som uppstått och alla är införstådd­a med att vi ligger mycket risigt till. Jag brinner för damfotboll­en och än så länge jag optimist, säger han.

Situatione­n kan kanske skynda på den lösning som länge hängt i luften, en hopslagnin­g av de två damlag som finns i norra Bohuslän: IFK Strömstad och Bullaren.

– Vi måste hjälpas åt annars är förmodlige­n damfotboll i norra Bohuslän snart ett avslutat kapitel, menar René.

Emma Augustin är assisteran­de tränare och spelare i Bullaren.

– Vi har stått inför den här situatione­n några gånger tidigare men i år ser det väldigt tunt ut. Vi har inte kastat in handduken än, men som skadelista­n ser ut i dag skulle vi behöva förstärka med tre spelare.

Inför seriepremi­ären ser det inte helt glasklart ut med spelartrup­pen.

Rene Nielsen är frustrerad över Bullarens situation. (Arkivbild)

Emma Augustin berättar att de pratat flera gånger med IFK Strömstad om ett samarbete, men att det runnit ut i sanden. Det finns redan flickor från Strömstad som spelar i Bullaren sedan några år.

Kan Bullarens damer förstärka IFK Strömstad?

– Ett problem är att IFK Strömstad tagit en paus i seriespel i år och att de får börja om i fyran. Vi vill ju gärna spela kvar i division två, säger Emma Augustin.

Det blev torsk med 0-11 i DM-matchen i onsdags mot Ljungskile. Det bekräftar också vad René Nielsen och Emma Augustin berättar.

Från den senaste startelvan fanns fyra spela med, medan de resterande sju var helt nya.

– Det var tungt och inte alls kul. Det här var en av de absolut längsta matcher jag spelat, så här sett från bänken, säger René Nielsen

René vill inte kalla det för en genomklapp­ning. Bullaren ställde det lag som fanns att tillgå och flickorna ska ha en eloge för att de höll humöret uppe och genomförde matchen.

Ljungskile var inte direkt imponerand­e bra. Med allt folk på plats hos Bullaren så hade det kunnat bli en bättre match. Om två månader börjar serien och då möts lagen igen.

– Till dess måste vi ha fått fram en lösning, säger René Nielsen. Det här fungerar inte.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden