Strömstads Tidning

Norlin berömmer både nyförvärve­n och ungdomarna

Ingen topprestat­ion men seger i årets första DM-match för Strömstad. På lördag hoppas tränaren Per-Erik Norlin på bättre spel i bortamötet med IFK Lane

- Jerker Norlander jerker.norlander@stnb.se

IFK Strömstad premiärmat­ch i DM – fotbollen blev en bra värdemätar­e och ett steg framåt för laget trots att motståndet kom från division 6-klubben Stångenäs.

Matchen slutade 4-0, där två juniorer, Aulon Bitiqi och Axel Johansson, klev fram som målgörare. Övriga mål gjordes av David Björk och Tobias Berntsson.

PerErik Norlin är nygammal tränare och ledde IFK Strömstad under åren 2007 -2011. Han har 28 års tränarerfa­renhet och tränade senast Högsäter och Bengtsfors. Han har en god blick över lagen i division 4.

– Det var väl ingen toppenmatc­h från vår sida och vi var ganska överlägsna mot Stångenäs, säger han. Vi var inte så taktiskt smarta men det är alltid svårt att spela mot ett svagare lag. Vi hade en tendens att gröta ihop spelet men vann ändå trots en del slarv.

Division 4 anses av alla som en mycket tät och svår serie. Nedflyttad­e Mellerud och Ödsmål hör till favoritern­a men även Viken och Högsäter har förstärkt lagen inför årets serie.

Nästa match i DM-fotbollen mot IFK Lane på lördag, spelas på Rimnersval­lens konstgräs i Uddevalla.

Strömstad ställer upp med samma lag som senast mot Stångenäs.

Alfredo Paiz är tillbaka i Strömstad efter några års studier i Karlstad. Bakåt kan det se tunt ut och för närvarande saknas det en reservmålv­akt.

Nyförvärve­t Erik Bogren har hoppat in mellan stolparna sedan

Martin Hansson tagit en paus från målvaktssy­sslan.

Även Noah Torné är ett nyförvärv i Strömstad och tar plats i backlinjen.

För närvarande är det träning tre gånger i veckan, men inför seriestart­en finns planer på att utöka med ett dubbelpass på lördagar.

-Vill vi vara med i spelet så måste vi jobba hårt och bra och höja nivån, Per-Erik Norlin.

Fasta situatione­r är något som det läggs mycket tid på under träningen.

– Jag tycker att våra nyförvärv har gått in bra i laget, redan efter den här första DM-matchen, fortsätter Per-Erik. Speciellt roligt är också att våra juniorer redan nu visar framfötter­na.

– Det är unga killar som vågar ta för sig och kommer med i målprotoko­llet direkt. Även Alfredo Paiz blir ett välkommet tillskott i år. Främst så skall vi etablera oss i serien och sedan tittar vi uppåt, menar Per-Erik Norlin.

Vi var ganska överlägsna mot Stångenäs Per-Erik Norlin Tränare IFK Strömstad

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden