Strömstads Tidning

”Ett av de större personliga angrepp jag varit med om”

Nyheter: Hans-Inge Sältenberg (C) menar att kommunfull­mäktiges ordförande Ronnie Brorsson (S) monterar ner demokratin i fullmäktig­e. Något som denne i sin tur reagerar starkt på.

- Arvid Brandström arvid.brandstrom@stnb.se 0526-624 03

Inför senaste kommunfull­mäktige hade Elisabeth Johansson (C) skickat in en fråga till Kent Hansson (S) gällande diskrimine­ringsärend­en i kommunen. Men en diskussion uppstod huruvida frågan lämpade sig för att tas upp i kommunfull­mäktige, vilket ledde till att hon återtog frågan utan att få något svar.

– När ordförande­n sätter sin dagordning är det bestämt vilka ärenden som ska vara med men här uppstod en osäkerhet. Det borde han ha kontaktat mig om innan, jag skickade in frågan en månad före kommunfull­mäktige, säger Elisabeth Johansson (C), och fortsätter.

– Om det var något problem med frågan borde jag ha fått formulera om den men det fick jag inte.

Enligt Elisabeth Johansson (C) hade Ronnie Brorsson (S) luftat frågan med kommunstyr­elsens ordförande Kent Hansson (S) men inte med henne själv.

– Det är härskartek­nik på hög nivå, säger hon.

Även Hans-Inge Sältenberg (C) kritiserar kommunfull­mäktiges ordförande Ronnie Brorsson (S). I talarstole­n sa han att ordförande­n gör ständiga försök att begränsa ledamöter och medborgare att få lämna synpunkter. Och att han gör egna tolkningar av vad som får vara med och inte.

Hans-Inge Sältenberg utvecklar sin kritik i en debattarti­kel i dagens tidning (se sidan 2).

– Det är ständigt samma beteende för att förminska andra ledamöter i frågor. Man får inte montera ner en så viktig demokratii­nstitution. Det gör mig upprörd i själen, säger Hans-Inge Sältenberg (C).

Ronnie Brorsson har sällan upplevt kritik av den kalibern tidigare.

– Hans-Inge Sältenberg­s personliga angrepp på mig i talarstole­n är nog ett av de större personliga angreppen jag varit med om. Det var ett mycket stort sådant.

Anklagelse­r om att han motverkar demokratin och utför härskartek­niker tycker han är magstarkt.

– Det är hårda ord. Jag tycker att det är väldigt starka påståenden.

Centerpart­isterna menar att diskussion­erna i kommunfull­mäktige ofta handlar om formalia kring frågorna i stället för sakfrågan.

– Det är inget jag önskar men vi måste hålla oss inom ramen för kommunalla­gen. Sedan efterfråga­r jag också att vi håller oss till sakfrågan. Det vore väldigt bra om vi gjorde det men när vi är i gränslande­t måste vi kolla på det, säger Ronnie Brorsson.

– Det är tråkigt att det blivit så här, säger han.

” Man får inte montera ner en så viktig demokratii­nstitution. Det gör mig upprörd i själen. Hans Inge Sältenberg (C)

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Ronnie Brorsson (S) beskylls av centerpart­ister för bland annat härskartek­niker i fullmäktig­e.
Bild: Thomas Bennelind Ronnie Brorsson (S) beskylls av centerpart­ister för bland annat härskartek­niker i fullmäktig­e.
 ??  ?? Elisabeth Johansson skickade in sin fråga en månad innan kommunfull­mäktige och hade velat ha svar på varför den inte platsade.
Elisabeth Johansson skickade in sin fråga en månad innan kommunfull­mäktige och hade velat ha svar på varför den inte platsade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden