Strömstads Tidning

Bullarens Goif söker nya spelare

Bullarens Goifs öppna träning blev inte något vidare under tisdagskvä­llen, då snöoväder drog in med vindar på nio meter i sekunder från nordost. Ändå var det några nykomlinga­r som trotsade vädret och vågade sig till Sparvallen.

- Linda Smith linda.smith@stnb.se 0526-624 06

Snön vräker ner när mörkret lagt sig över Sparvallen. Det är tio minuter kvar tills träningen börjar och inne i omklädning­srummet sitter

Bullaren Goifs damlag och värmer sig. Vädret blir ett av samtalsämn­ena. Hade fler kommit hit om vädret varit annorlunda?

I alla fall är två av de totalt 13 spelarna som samlats, nykomlinga­r som kommit hit för kvällens träning, eller rättare sagt en nykomling och en nygammal spelare.

Helt ny är Ellen Göthberg från Hällevadsh­olm. Hon har haft ett uppehåll från fotbollen sedan hon spelade i Svarteborg­s FK, men vill nu ge fotbollen en ny chans och är nyfiken på Bullaren.

– Jag ville inte tillbaka till Svarteborg, men jag vill börja spela fotboll igen, så därför är jag med och ska prova idag, berättar hon.

Bredvid henne sitter lagkamrate­n och kompisen Elvira Hansson och det var på hennes initiativ Ellen kom hit ikväll.

– Ja, det var jag som raggade med mig henne, säger Elvira.

Nygamlinge­n som åter tagit på sig fotbollssk­orna är Siofra Linnane, som hade uppehåll från fotbollen i fjol och som tidigare har spelat forward och som mittfältar­e.

– Det känns bra, men det känns tufft att komma tillbaka nu när de redan har tränat ett tag, tycker hon.

Men för lagets tränare René Nielsen är det en välkommen återkomst.

– Siofra har en stor kapacitet. Hon är farlig framåt, säger han.

Då laget tappat några spelare i det senaste, delvis beroende på skador och delvis på att en spelare blivit mamma, är Bullaren inför den

Jag känner inte till laget så mycket, men det är ett gott gäng Maria Knutsson, ny i Bullarens Goif

stundande säsongen extra måna om att få in nya spelare.

– Fem, sex spelare hade varit bra, men det är klart att skulle vi få ännu

fler så är ju det ännu bättre, menar René Nielsen.

Egentligen behövs nytillskot­t det samtliga positioner på planen, menar René Nielsen.

Men vilken position lagspelarn­a har är heller inte ristat i sten, menar målvakten Josefine Johansson.

– Jag tror att alla i laget har haft alla olika positioner i stort sett, så i det här laget är man inte till exempel renodlad högermittf­ältare, utan man är flexibel, påtalar hon.

Ytterligar­e ett par nyförvärv i laget, och som knappt hunnit bli varma i kläderna, är Anna Thuresson Alverstedt och Maria Knutsson.

– Hittills känns det bra, men jag har ju bara varit med i några veckor, säger Anna, som närmast kommer från damlaget i Munkedal, men som nu vänt hemåt till Tanum igen.

Maria Knutsson, som bor i Strömstad, började som ung i Grebbestad, men har därefter spelat i Båstad och i Stockholm. Hon har aldrig tidigare spelat i Bullarens damlag och kan inte säga så mycket om laget ännu.

– Jag har varit med typ tre gånger nu. Jag tänker känna efter lite vad jag vill. Jag känner inte till laget så där jättemycke­t, mer än att det är ett gott gäng, säger Maria, som varit målvakt från dag ett sedan hon en gång började spela fotboll.

När det är dags att lämna det varma omklädning­srummet har snön lagt sig som ett vitt täcke över fotbollspl­anen och fortfarand­e vräker det vita pudret ner från himlen. Snön fastnar som en extra sula under skorna och det konstatera­s av flera spelare, som kryper ihop för att undkomma de kalla vindarna, att det nästan är omöjligt att spela i snön. Men uppvärmnin­g och träning blir det ändå, och medan tjejerna springer fram och tillbaka på planen tar René Nielsen till skrapan för att om möjligt försöka ta bort det värsta av snön.

 ?? Bild: Linda Smith ?? Det blev en snöfylld öppen träning för Bullarens Goif på Sparvallen.
Bild: Linda Smith Det blev en snöfylld öppen träning för Bullarens Goif på Sparvallen.
 ?? Bild: Linda Smith ?? Under tisdagskvä­llen blev konstgräsp­lanen täckt av snö, men positivt var ändå att den öppna träningen lockade en ny och en nygammal spelare.
Bild: Linda Smith Under tisdagskvä­llen blev konstgräsp­lanen täckt av snö, men positivt var ändå att den öppna träningen lockade en ny och en nygammal spelare.
 ??  ?? Bullarens Elvira Hansson har under tisdagskvä­llen fått med sig Ellen Göthberg från Hällevadsh­olm, som senast spelade i Svarteborg.
Bullarens Elvira Hansson har under tisdagskvä­llen fått med sig Ellen Göthberg från Hällevadsh­olm, som senast spelade i Svarteborg.
 ??  ?? Skador och graviditet­er har minskat antalet spelare i Bullarens damlag. Men klubben har hittills lockat till sig flera nyförvärv.
Skador och graviditet­er har minskat antalet spelare i Bullarens damlag. Men klubben har hittills lockat till sig flera nyförvärv.
 ??  ?? René Nielsen är glad åt nykomlinga­rna och tror starkt på laget.
René Nielsen är glad åt nykomlinga­rna och tror starkt på laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden