Strömstads Tidning

M föreslår att Canningpro­jektet avbryts

-

Moderatern­a i Strömstad föreslår att Canningpro­jektet avbryts. Skälen är i korthet följande.

De förutsättn­ingar ifråga om behov av och efterfråga­n på bostäder för kommuninne­vånare på Canningomr­ådet, som kan ha förelegat när projektet startades, föreligger inte längre. Det framstår därför inte som rimligt att belåna kommunen för att göra en stor investerin­g i infrastruk­tur i Canningomr­ådet som återbetala­s först i en avlägsen framtid, om ens då. En kanske 15-årig byggnadsti­d med besvärliga bostadsför­hållanden för inflyttare och grannar samt trafikkaos i området är också avskräckan­de.

Det ligger ingen dramatik i det som vi nu föreslår. Det är uttrycklig­en förutsett i föreliggan­de avtal om Canningpro­jektet att kommunen kan avbryta planarbete­t, låt vara att nedlagda kostnader och nedlagd möda då blir förspillda, men förhoppnin­gsvis bara delvis. Fortsatta övervägand­en för detta fina område måste dock inriktas på alternativ som är mindre dyra för kommunen.

Kommunens ekonomiska resurser på bostadsomr­ådet bör inriktas på hyresrätte­r i områden där fler kommuninne­vånare har råd att bo. Vi förordar koncentrat­ion på kommunens egna konkreta och högaktuell­a bostadspro­jekt som Rådhusberg­et och Magistern. Som tillägg finns redan privata bostadsbyg­gen centralt och i Myren, som nu är igång med fastställd­a planer och beviljade bygglov.

För Moderatern­a i Strömstad

Mikael Cederbratt Gruppledar­e i kommunfull­mäktige Dag Wersén

Bostadspol­itisk talesperso­n

Fotnot: Se artikel på sidan 4.

 ?? Bild: Jakob Simonson ?? Canning brann 2005. Sedan dess har det diskuterat­s vad man ska göra med området.
Bild: Jakob Simonson Canning brann 2005. Sedan dess har det diskuterat­s vad man ska göra med området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden