Strömstads Tidning

Liv Andersson från Bullaren gjorde debut i Tjejvasan

Flera plusgrader, regn, blåst, vattensaml­ingar och nästan inga skidspår mötte alla de tusentals damer som kom till lördagens Tjejvasan.

- Johnny Fransson

– Jag åkte förstås en del skidor som barn men har aldrig tävlat och inte åkt skidor på tio år. Jag ville fullfölja och komma i mål. Jag är jätteglad att jag klarade av det och fick till och med en liten ”segerkrans” av Cecilia Karlsson i början av upploppet. Den ramlade av när jag korsade skidorna och stöp framåt bara dryga 100 meter före mål, säger Liv Andersson när hon återhämtat sig.

Hon tappade den fina kransen i vurpan men fick på den igen och var en av många ”vinnande damer” i 2020 års Tjejvasa.

– En härlig dag och kanske blir det mer skidåkning och fler Tjejvasor, säger Liv Andersson.

En annan åkare från Bohuslän var Cecilia Karlsson, Uddevalla IS.

– Jag åkte ganska mycket skidor när jag var yngre men sedan blev det ett långt uppehåll innan jag kom tillbaka i D45-klassen och fullföljde 2015, säger Karlsson.

Efter 2014 har det blivit sex Tjejvasor under åren 2015–2020 och 2017 slutade Cecilia på 33:e plats i

Liv Andersson, Bullarens IF, åkte sin första Tjejvasa och åkte in på platsen 3710 nästan helt utan träning.

D45-klassen.

Totalt med alla deltagare räknade oavsett åldersklas­s gled Cecilia in under devisen ”I fädrens spår för framtids segrar” som 264:e åkare under Tjejvasan.

– Eftersom det var så varmt gick det mestadels trögt men skidorna var bra vallade och jag kände mig riktigt nöjd när jag hade kommit i mål, säger Cecilia Karlsson.

Åktiden blev 2,08 men 2017 åkte Uddevallat­jejen på 1,51. Inför årets lopp var dock träningsmö­jlighetern­a starkt begränsade.

– Det blev en del träning i Orsa Grönklitt mellan jul och nyår men i övrigt ingen skidåkning. Så om det blir ett nytt lopp nästa år vet jag inget om i dag, säger Karlsson.

 ?? Bild: Johnny Fransson ??
Bild: Johnny Fransson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden