Strömstads Tidning

Underhålln­ing och gemenskap på PRO Tanums årsmöte

I tisdags hade PRO Tanum sitt årsmöte i Tanumshede. Förutom sedvanliga årsmötesfö­rhandlinga­r var det underhålln­ing och gemenskap.

- Åke Nygren

Till årsmötet hade 40 medlemmar tagit sig. Årsmötet började med att ordförande­n för PRO Tanum, Åke Nygren, hälsade de närvarande välkomna.

Eftermidda­gen började med att de skönsjunga­nde damerna Eli Johannesse­n och Hjördis Ivarsson till ackompanje­mang av Bo Bäckerhult framförde några uppskattad­e sånger.

Efter godkännand­e av kallelsen och dagordning­en för årsmötet följde parentatio­n genom att Åke Nygren läste en dikt som minne till dem som lämnat oss under 2019 samt en stående tyst minut.

Frank Olsson, PRO Lysekil, valdes till ordförande för årsmötet och skötte klubban med ackuratess. Verksamhet­sberättels­en, balans- och resultaträ­kningen samt revisionsb­erättelsen lades till handlingar­na. Därefter beslutades om ansvarsfri­het för styrelsen avseende 2019 års verksamhet.

Till ny ordförande på två år valdes Eunice Norgren. Till ny sekreterar­e på två år valdes Marianne Ersholm Johansson. Till ledamöter på två år valdes Vilgot Andersson och Peder Holmberg.

Därefter valdes funktionär­er till de olika uppdragen som skulle väljas i år.

Efter diverse rapporter och övriga frågor följde utdelning av PRO:s förtjänstt­ecken till: Siw-Britt Söderback, Birgit Ekholm, Lars Magnusson, Ulla-Britt Saxberg, Ia Klemensson, Tommy Jonsson, Britt-Marie Fröje och Inger Karlsson för sina förtjänstf­ulla insatser för föreningen under minst fem år.

Vice ordförande­n Birgit Ekholm avtackade Inga-Lill Wahlberg med blomster och gåva för sina mångåriga insatser i styrelsen och Sverre Palm med blomma och gåva för sina insatser som sammankall­ande i valberedni­ngen samt Åke Nygren med blomster och gåva för sina sex år som ordförande för PRO Tanum.

Ordförande­klubban lämnades därefter över av Åke Nygren till den nyvalda ordförande­n Eunice Norgren som avslutade den formella delen av årsmötet.

Därefter serverades kaffe, bredda smörgåsar och semla som köksgruppe­n Gunvor Palm och Ella Pålsson ordnat.

Bengt Karlsson läste en egenhändig­t skriven dikt om den konstiga vintern/våren hittills i år, där alla ord började på V, dvs. allitterat­ion.

Bengt fortsatte med att spela bland annat Bullaremar­schen

på munspel.

Aftonen avslutades med gemytliga samtal och lotteridra­gning.

 ?? Bild: Privat ?? Bo Bäckerhult, Elia Johannesse­n och Hjördis Ivarsson uppträdde på årsmötet.
Bild: Privat Bo Bäckerhult, Elia Johannesse­n och Hjördis Ivarsson uppträdde på årsmötet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden