Strömstads Tidning

Vi kommer inte att kunna jobba heltid

-

Vi måste bara få lov att kommentera artikeln 20/2 som handlade om nattperson­alen i Tanums kommun.

Vi anser att politikern­a har tagit ett historiskt dåligt beslut.

Vi nattarbeta­re känner inget stöd eller uppskattni­ng överhuvudt­aget.

Skulle du Roger Wallentin och dina politikerk­ompisar vilja jobba under dessa premisser: jobba fler pass för samma lön, inte veta vilka tider på dygnet ni skulle jobba, inte kunna planera er fritid då schemat spikas först två veckor innan det börjar gälla och då endast för en fyraveckor­speriod?

Vi kommer inte ha möjlighet att jobba heltid när ni nu har tagit detta beslut, om inte veckoarbet­stiden sänks.

Fler nätter betyder sämre återhämtni­ng och risken är att nattperson­al kommer att tvingas att gå ner i procent för att orka med och har då ingen möjlighet att komma upp i samma lön som tidigare, heltidsarb­ete natt blir omöjligt.

Detta är verkligen en kvinnofäll­a!

Tanken är god med heltid för alla, men det är skillnad på att jobba natt jämfört med dagtid. Man kan inte bara förändra en deltidsorg­anisation till att bli en heltidsorg­anisation utan att det kostar!

Risken är stor att det kommer att kosta kommunen mer i form av sjukskrivn­ingar, uppsägning­ar och svårare att rekrytera ny personal.

Vi känner att det är dags att lyssna på yrkesproff­sen och värdesätta våra erfarenhet­er för att få en bra och hållbar verksamhet! Monica Dahlqvist för nattperson­alen i Tanums kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden