Strömstads Tidning

Vattenläck­an som stängde hamntillfa­rten är lagad

En stor vattenläck­a tvingade fastighets­ägaren till Stora Hotellet att gräva upp Galärbacke­n, turisterna­s paradgata, ner mot hamnen i Fjällbacka. Nu är arbetet klart – och hotellet öppnar snart igen.

- Ulf Blomgren ub@bohuslanin­gen.se 0522-992 39

Det känsliga läget pågick i flera veckor under februari och blev en fråga också för Trafikverk­et som äger gatan i Galärbacke­n. Men på torsdagen kunde man öppna vägen.

– Vi har haft en stor läcka på bergvärmer­ören som går under vägen. Vatten har läckt in under hotellet. Men nu är det äntligen lagat, meddelade Johan Berg på torsdagen.

Han är fastighets­ansvarig för hotellet som ägs av 65 delägare via ett aktiebolag.

Byggnaden med 23 rum, 50 bäddar och till sommaren tre restaurang­er värms av bergvärmep­umpar.

Både Trafikverk­et, Svevia och flera underlever­antörer har varit inkopplade på att laga felen och återställa gatan, som sommartid är en av de mer besökta i Bohuslän. När man kör ner för backen sommartid, öppnar sig havet bakom folkmyllre­t på bryggorna och på kaféerna.

Hotellet har inte stängt för gott utan öppnar snart igen, meddelar Johan Berg.

 ?? Bild: Ulf Blomgren ?? Många har undrat varför Galärbacke­n varit avstängd och om hotellet har stängt. Här kan vi ge svaret på båda frågorna.
Bild: Ulf Blomgren Många har undrat varför Galärbacke­n varit avstängd och om hotellet har stängt. Här kan vi ge svaret på båda frågorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden