Strömstads Tidning

Berggren drog till i genrepet

I en tillknäppt match mellan Grebbestad och Oddevold krävdes det något extra för att skilja lagen åt. Joakim Berggren klev fram vid en frispark och hittade nätet. – Jag är rätt nöjd med den, säger Grebbestad­s målskytt.

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Onsdagskvä­llen bjöd på en försmak av division 2-drabbninge­n mellan Grebbestad och Oddevold. Lagen spelar i samma serie i år och möttes nu i en träningsma­tch i Tanumshede.

Publiken som kom till Sparvallen­s konstgräs bjöds också på ett par minusgrade­r men kunde lyckligtvi­s klara sig undan den traditione­lla försäsongs­vinden.

Fotbollsmä­ssigt var den första halvleken chansfatti­g och tyvärr avslutades den med att två mittbackar skallade ihop. Grebbestad­s Mathias Hegeland fick ett jack i huvudet och Oddevolds Philip Engelbrekt­sson kände sig yr och båda fick kliva av. Men de kunde i alla fall gå av på egna ben.

I den andra halvleken öppnade spelet upp sig en aning. Med cirka 15 minuter kvar kom också en avgörande sekvens då Oddevolds Elliot Stroud efter en fasthållni­ng fick sitt andra gula kort.

Frisparken var en bit ut till höger och ganska långt ifrån mål.

– Jag var sugen på att ta den och han (målvakten) kan ha ställt upp muren lite fel. Det var en bra frispark med bra skruv. Jag är rätt nöjd med den och det gäller att ta chanserna man får, log Joakim Berggren som gjorde matchens enda mål på ett hårt och lågt skott intill den första stolpen.

Ju längre matchen gick så var det Grebbestad som tog över kommandot. Men en spelare mer på planen var segern aldrig hotad.

– Vi har spelat tre träningsma­tcher och vunnit allihop. Det sitter ihop och de nya killarna har kommit in i det bra, säger Joakim Berggren som inte ville dra några växlar av att de nu slagit Oddevold inför säsongen.

– Det är viktigt att få matcher men det är för tidigt att säga något om det, tycker han.

På andra sidan var det en mer missnöjd tränare som summerade en stabil första halvlek men en svagare avslutning av matchen.

– Vi spelar juniorlags­fotboll och gör mycket misstag som man inte får göra om man ska vinna seniormatc­her. I och med bytena och utvisninge­n så slarvar vi. Vi har unga spelare på planen och då får man räkna med lite misstag och ett lag som Grebbestad straffar oss då, säger Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson som suckade djupt många gånger i slutet av matchen.

– Vi jobbar med en del principer försvarsmä­ssigt och när vi släpper

Joakim Berggren gjorde matchens enda mål mot Oddevold. Det gäller att ta chanserna man får Joakim Berggren

på det gång på gång så blir man frustrerad. Det är viktigt för juniorerna att få speltid också men nu får vi börja höja upp det lite.

Vad ska ni göra för att ”höja upp det”?

– Vi saknar många viktiga spelare och är väldigt unga. Det syns på planen. Vi har jättemycke­t talang i truppen men är i stort behov av centrallin­jen som kan rycka tag i de unga och ge dem råd. Det kommer att bli kanon.

Rikard Nilson nämner Semir Aganspahic, Jonathan Gustafsson och Jacob Berg som inte fanns med mot Grebbestad.

Hur mycket svider det att få stryk av en seriekonku­rrent?

– Absolut ingenting! Det är en träningsma­tch mitt i veckan och det är vad det är. Istället för att träna så tog vi en match och det är jättebra att vi får den. Det är lärdom för oss.

Grebbestad och Oddevold möttes i division 1 för två år sedan och då slutade båda mötena 1–1.

Under 2020 kommer de att stöta på varandra igen, nu i division 2 norra Götaland. Bohusderby­t på Rimnersval­len spelas den 30 maj och returen på Siljevi är den 26 september.

 ?? Bild: Erik Weiefors ??
Bild: Erik Weiefors

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden