Strömstads Tidning

I Skee kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Elsa Fagerholt.

-

Akten inleddes med att organist Karl-Axel Falk spelade Gammal fäbodpsalm. Psalmen Var jag går i skogar, berg och dalar sjöngs av de församlade.

Präst Britt-Inger Pettersson höll griftetal och förrättade överlåtels­en. Begravning­sbönen inramades av psalmerna Blott en dag, ett ögonblick i sänder och Jag kan icke räkna dem alla. Solist var Marianne Falk och hon sjöng Jag lyfter ögat mot himmelen och Där rosor aldrig dör. Hon ackompanje­rades av Karl-Axel. Till avslutning spelades Våren av Grieg. Värd i kyrkan var Kent Karlsson som visade fram till avsked då det också spelades stillsam musik.

Vid avskedet hölls tal av Åsa Karlsson och Ulla-Britt Johansson.

Efter avskedet tackade entreprenö­r Kent Karlsson alla som kommit för att hedra Elsa med sin närvaro vid begravning­en samt inbjöd till minnesstun­d i församling­shemmet.

Vackra blommor fanns i kyrkan och gåvor har kommit in till Act Svenska kyrkan, Cancerfond­en, Rädda Barnen, Friends, Världsnatu­rfonden WWF, Barncancer­fonden från bl.a. Strömstad PRO och Läkare utan Gränser från bl.a. Strömstads kyrkliga arbetskret­s till Elsas minne från släkt och vänner.

Efter akten i kyrkan gravsattes Elsa på Skee kyrkogård och då sjöngs psalmen Det finns djup i Herrens godhet. Minnesstun­d hölls i Skee församling­shem och där tal hölls av Åsa Karlsson, Bosse Karlsson och Britt-Inger Pettersson. Psalmen Härlig är jorden sjöngs under minnesstun­den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden