Strömstads Tidning

Kaminhuset har flyttat in i ny lokal i Strömstads centrum

Inrednings­butiken kaminhuset har flyttat till en ny större lokal på södra hamngatan. under fredagens invigning bubblade det i glasen.

- Arvid brandström arvid.brandstrom@stnb.se 0526-624 03

Korkarna ploppades i takt med att kunder trillade in i Kaminhuset citys nya lokaler på Södra Hamngatan. Det är andra gången under loppet av ett år som de flyttat. Först låg de i Prästängen men i april flyttade de till centrum, till lokalen bredvid den nuvarande.

– Den här är betydligt större. Det var roligt när folk fick nys om att den här lokalen hyrts ut. Då var det många som hoppades att vi var de nya hyresgäste­rna, säger butikschef­en Julia Ståhle.

Att det går bra för företaget tror hon beror på utbudet.

– Vi tar in produkter som andra saknar. Det är inte bara inredning. Vi har kaminer, solskydd, böcker och tavlor också, säger hon.

Julia Ståhle driver Kaminhuset city tillsamman­s med Emma Winkler. En av fredagens minglare var Molly von Mentzer.

En del av jobbet som Julia Ståhle är förtjust i är den kreativa.

– Det är roligt att bygga miljöer och få saker att passa in. Att matcha en handblåst vas med något som någon täljt på Bali är inte alltid så lätt.

Men mest tycker hon om alla besökare.

– Kunderna är roligast. Man får verkligen en kontakt med dem, de blir som kompisar, säger hon.

Att de nu har en betydligt större yta att röra sig på betyder att sortimente­t kan utökas. Samtidigt som vi pratar mottas hon av kindpussar och blombukett­er.

Sorlet studsar mellan alla vaser, lampor och hyllor.

– Många har sagt att det är bra att vi utökar så att det kommer in fler grejer, säger Julia Ståhle och återgår till minglet.

 ?? Bild: Arvid Brandström ??
Bild: Arvid Brandström

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden