Strömstads Tidning

Bokmässan i London drabbas av Corona-avhopp

Många svenska förlag och agenter tvekar just nu kring sitt deltagande vid Bokmässan i London, skriver Boktugg. På Enberg Agency har man tagit beslut om att avboka.

- TT

– Det var ett trist och tungt beslut att fatta, men vi bestämde oss redan i torsdags för att boka av och meddelade då alla författarn­a. Många har redan kontaktat oss och bokat av, säger Maria Enberg till Boktugg.

Det amerikansk­a storförlag­et Simon & Schuster US kommer inte till bokmässan i London. Även Harper Collins US och Macmillan US stoppar personal från att åka till mässan på grund av hälsooch säkerhetsr­isken, skriver Svensk bokhandel.

”De ur personalen som var schemalagd­a att delta letar efter alternativ­a sätt att ha möten med sina internatio­nella förlagskon­takter, vilket de redan gör på året-runt-basis”, säger en talesperso­n för Simon & Schuster US i ett uttalande.

Även distributö­rerna Ingram och Overdrive avstår från årets mässa i London. Penguin Random House kommer att ha sin monter på mässan men meddelar att det är frivilligt för personalen att medverka.

Bokmässan i London äger rum 10–12 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden