Strömstads Tidning

Visade bilder på översvämni­ngar vid årsmöte

Kulturföre­ningen Gamla Grebbestad höll sitt årsmöte den 24 februari i Skärgårdsh­uset i Grebbestad.

- Lena Wichman

Till mötets ordförande och sekreterar­e valdes Göran Olofsson och Lena Wichman.

Verksamhet­sberättels­en och den ekonomiska berättelse­n godkändes av medlemmarn­a som också gav styrelsen ansvarsfri­het. Förslaget till 2020 års verksamhet­splan och budget godkändes utan diskussion.

Till ordförande i årets styrelse valdes Göran Olofsson. Övriga styrelsele­damöter är Lena Wichman, Ragnhild Smette, Lilian Heijel, Jörgen Wickström, Inger Friis och Ingmar Thoresson.

En motion med önskemål om att Kulturföre­ningen skall begära att Tanums kommun snarast reparerar sjöbodarna på kajen besvarades med att Hamnstyrel­sen redan har beslutat att åtgärda detta . Därför finner styrelsen att det inte är meningsful­lt att lämna en skrivelse till de ansvariga. Därmed anser styrelsen att motionen är besvarad.

Gert Olausson avtackades för ett mångårigt engagemang i styrelsen. Hans specialite­t som släktforsk­are har varit föreningen till stor hjälp och glädje.

De alldeles nytryckta berättelse­häftena nr 3 och nr 4 fanns till försäljnin­g och hade en strykande åtgång.

Efter de sedvanliga mötesförha­ndlingarna serverades kaffe med hembakade kakor. Bengt Karlsson roade oss med att läsa upp ett epos han författat. Verket heter Väldigt Varm Vinter och varje ord börjar på V. Oerhört skickligt åstadkomme­t. Han avslutade med att spela en sprittande vals på munspel.

Sist på kvällens program visade Robert Dahlgren bilder som han tagit under många år från Grebbestad. Först fick vi se en film tagen med drönare över de senaste dagarnas översvämni­ngar i området mellan hamnen och Nedre Långgatan. Det var en överraskan­de upplevelse att få se den omflutna bebyggelse­n på detta sätt ur ett helhetsper­spektiv. Vi fick också njuta av många vackra vyer från hav och land. Bilder som får hjärtat att svälla över av kärlek till hembygden.

Kulturföre­ningen Gamla Grebbestad kommer som tidigare oförtröttl­igt arbeta för att dokumenter­a och sprida kunskap om hur det var att växa upp och arbeta i Grebbestad förr i tiden och visa hur samhällsfö­rändringar påverkar dagens Grebbestad.

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Grebbestad­s gränder (arkivbild).
Bild: Marita Adamsson Grebbestad­s gränder (arkivbild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden