Strömstads Tidning

Antik hoj gör comeback på vägarna

- Anna Karolina Eriksson TT

Med gigantiskt framhjul och obefintlig broms är den både svår och riskfylld att cykla på. Det stoppar inte entusiaste­rna – intresset för den antika cykelmodel­len höghjuling­en växer. Numera går det att köpa svensktill­verkade cyklar – och i sommar hålls första tävlingen i Sverige i modern tid.

– Det är en dröm, något man aldrig trodde man ska få prova, säger cykelentus­iast Mattias Nordström innan han graciöst svingar sig upp och trampar iväg längs med en strandprom­enad i utkanten av Ystad.

Han är van vid mountainbi­ke, cykelcross – till och med enhjuling. Sedan ett tag tillbaka satsar han även på höghjuling.

– Man sitter så mycket högre, så det blir en galen spänning. Man vet egentligen inte hur det går för man kan inte stanna, förklarar han och liknar cyklingen vid att köra ett litet flygplan på land.

Nu handlar det förvisso om en ganska svårtrampa­d upplevelse.

Knappast något för alla – däremot en ny möjlighet för den som söker spänning på lite högre höjd, om man frågar den lilla men växande skaran av entusiaste­r i Sverige. Många trodde kanske att höghjuling­ens tid passerat för länge sedan. Dagsländan gjorde snabbt entré med sitt stora hjul under 1800-talets senare del. Men försvann abrupt, då den snabbt kom att ersättas av den mer lättcyklad­e modellen som vi är mest vana vid att se i dag.

Nu är varianten med sitt gigantiska framhjul här igen.

– Höghjuling­en gör comeback, framför allt till sommaren då vi ska ha stort race i Sverige, säger Per-Olof Kippel som tillverkar höghjuling­ar och nu ordnar tävling.

Enligt Kippel blir det då – för första gången i modern tid – en svensk tävling för just höghjuling­ar. Deltagare från flera länder dyker upp i Skåne – från Mexiko till Tyskland och Kanada. Även medlemmar från den svenska nystartade höghjul in g s klubben komme rattvara med och fajtas.

Cykelfenom­enet med höghjuling­ar må än så länge vara litet här – men ute i Europa är det finns det fler höghjul in g s frälsta.

– Det finns några hundra som regelbunde­t träffas och tävlar.

Vad ska den som är sugen på att testa då tänka på? Ta på en hjälm och se till att ha med sällskap som kan hjälpa dig när du klättrar upp, tipsar Mattias Nordström.

– Man kliver ju aldrig upp själv första gången. Då vet man inte vad som händer.

 ?? Bilder: Johan Nilsson ?? Cyklistern­a Mattias Nordström (t v) och Roland Nihlén (t h) samt tävlingsar­rangören Per-Olof Kippel på cykeltur i Ystad.
Bilder: Johan Nilsson Cyklistern­a Mattias Nordström (t v) och Roland Nihlén (t h) samt tävlingsar­rangören Per-Olof Kippel på cykeltur i Ystad.
 ??  ?? Cyklisten Mattias Nordström är redo inför sommarens tävlingar i Skåne.
Cyklisten Mattias Nordström är redo inför sommarens tävlingar i Skåne.
 ??  ?? Per-Olof Kippel tillverkar höghjuling­ar i Tomelilla som han säljer till hela världen.
Per-Olof Kippel tillverkar höghjuling­ar i Tomelilla som han säljer till hela världen.
 ??  ?? Höghjuling­en – inte helt lätt att cykla på. Det krävs visst utrymme för att kunna vända.
Höghjuling­en – inte helt lätt att cykla på. Det krävs visst utrymme för att kunna vända.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden