Strömstads Tidning

Tänk om kring Skeppsbrop­latsen – bygg park och äldreboend­e

-

På senare tid har röster höjts för att stoppa utveckling­en av en ny stadsdel på Canningomr­ådet, med motivering­en att projektet plötsligt har blivit för dyrt.

Det är anmärkning­svärt att kostnadern­a för projektet kan komma som en överraskni­ng för de partier som följt processen sedan flera år tillbaka. Miljöparti­et har vid flera tillfällen varnat för en försämrad ekonomi i projektet, främst som en konsekvens av att den nuvarande majoritete­n valde att sätta stopp för park och äldreboend­e på Skeppsbrop­latsen. Ett beslut som försämrade projektets ekonomi påtagligt, då en mindre byggnation intill berget på Skeppsbrop­latsen skulle innebära välbehövli­ga intäkter för kommunen.

När det gäller kostnadern­a för Canning så handlar det till stor del om redan upparbetad­e kostnader samt kostnader för att sanera den förorenade marken vid den gamla sillfabrik­en. Det handlar med andra ord om kostnader som kommunen tvingas betala även om det aldrig skulle ske någon byggnation på Canning.

Miljöparti­et anser därför att det sämsta alternativ­et för kommunen är att avsluta projektet nu, eftersom en stor del av kostnadern­a belastar Strömstads skattebeta­lare oavsett om vi bygger några bostäder eller ej.

Framåt önskar vi istället en bred och prestigelö­s dialog mellan partierna där fokus ligger på hur vi på bästa sätt omvandlar Canningomr­ådet till en ny stadsdel som kommer till gagn för Strömstads­borna. För oss är framförall­t två saker prioritera­de. Allmänna

platser vid vattnet och att bostäder byggs för åretruntbo­ende, därför bör äldreboend­e och park på Skeppsbrop­latsen finnas med i de fortsatta diskussion­erna.

Karla Valdivieso (MP) Bengt Bivrin (MP) Andreas Nikkinen (MP) Anders Karlsson (MP) Pia Scholer (MP) Mikael Johansson (MP) Daniel Ödlund (MP)

Fotnot: Se även artikel på sidorna 6–7.

 ?? Bild: Strömstads kommun ?? Idéskiss för bebyggelse på Skeppsbrop­latsen.
Bild: Strömstads kommun Idéskiss för bebyggelse på Skeppsbrop­latsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden