Strömstads Tidning

Kvalsuccén fortsätter – Lions tog andra raka segern

Drömmen om spel i division 2 nästa säsong är i allra högsta vid liv. Lions starka formkurva håller i sig efter segern med 5–1 mot Varberg. Nu rustar laget för gruppfinal mot Hisingen.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Två matcher – två vinster. Lions är glödheta i kvalet till tvåan. Efter sköna premiärska­lpen mot Göteborg blev det på söndagen nytt glädjerus när Varberg besegrades med 5–1.

Självförtr­oendet och modet var på topp efter segern i förra omgången mot Göteborg (8–6). På söndagen säkrade Lions tre nya poäng i kvalserien till division 2. Drygt 200 åskådare på Lionshov fick se hemmalaget vinna över Varberg med 5–1 (3–0, 2–0, 0–1).

Lionsträna­ren Mathias Gillersted­t tyckte att man gjorde vad som krävdes mot Varberg, som i sin tur förlorade för andra matchen i följd.

– Naturligtv­is är det skönt att vinna igen, men jag känner att vi har en växel till. Fast det är segrarna som räknas, och mot Varberg räckte det att spela så här. Det kändes hur stabilt som helst, säger han.

Och starten blev så bra den kunde bli. Måns Axelsson, som var het i mötet med GIK, hade konservera­t spelglädje­n. Lagkaptene­n högg påpassligt när Varberg slarvade i uppspelet.

Inför starten på kvalserien önskade Mathias Gillersted­t bättre powerplay. Patrik Olsson och Victor Dahlbeck levererade på beställnin­g. Innan första perioden var över hade Lions gjort 2–0 och 3–0 i numerärt överläge.

– Starten på matchen är jättevikti­g, speciellt mot lag som Varberg. Det kändes som att vi mer eller mindre knäckte dem efter första perioden. Chanserna de fick var mer av att vi slarvade, än att de skapade lägena själva, säger Mathias Gillersted­t.

Lions första period var fokuserad. Första femman med Måns Axelsson, Victor Dahlbeck, Jonathan Lennartsso­n, Filip Brahm och Oskar Holgersson är fortsatt produktiva. Måns Axelsson hade dessutom chans att göra 4–0 på straff, men möjlighete­n missades.

Noterbart är att Måns Axelsson och Victor Dahlbeck gjort sju poäng på två matcher. Duon är just nu i delad ledning i kvalserien poängliga.

Publiken fick också underhålln­ing i periodvila­n när föreningen­s U10-lag tog emot hyllningar efter den historiska segern i GP-pucken.

Även mittenperi­oden blev i Lions regi och kommando. Likt inledninge­n på matchen fick man tidig utdelning. Firma Axelsson/Lennartsso­n assisterad­e Victor Dahlbeck, och med drygt två minuter kvar hittade Elliot Gillersted­t nätmaskorn­a – framspelad av nyförvärve­t Filip Brahm.

Med 5–0 i ryggen drog Lions, medvetet eller omedvetet, ner tempot. Avblåsning­ar, lägre intensitet och stundtals avslaget spel satte prägeln. Med tio minuter kvar fick Varberg spräckt LHC-målvakten Anton Ekbergs nolla när Max Rydman reducerade till 5–1.

Mathias Gillerstad­t var inte nöjd med avslutning­en, det märktes på isen att hemmaspela­rna blev bekväma i skridskoåk­ning och passningss­pel.

– Det kändes som att de slappnade av lite väl mycket, men vi är ute efter segrarna. Vi är effektiva, det är många spelare som nätar. Mötet med Varberg skiljde sig mycket mot matchen mot GIK, som jag tycker är ett rappare lag, säger Lionsträna­ren.

Samtidigt som Lions besegrade Varberg, tog Hisingen andra raka trepoängar­en efter derbyvinst­en i Tuve ishall mot Göteborg (5–2).

Nästa match, som spelas på Lionshov i kväll, blir en gruppfinal.

– Det ser ut som att Hisingen blir laget att besegra – och vi måste upp några snäpp. Mot lag som Hisingen gäller start och stopp i varje byte.

Klarar vi av det kommer vi att bli farliga, säger Mathias Gillersted­t.

??  ??
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Ny seger i kvalserien. Lions tog tre nya poäng i jakten på en plats i division 2 nästa säsong. Varberg slogs tillbaka med 5–1. Nu väntar gruppfinal i kväll mot Hisingen.
Bild: Thomas Bennelind Ny seger i kvalserien. Lions tog tre nya poäng i jakten på en plats i division 2 nästa säsong. Varberg slogs tillbaka med 5–1. Nu väntar gruppfinal i kväll mot Hisingen.
 ??  ?? Spelare och ledare i Lions U10-lag hyllades av publiken efter historiska segern i GP-pucken. (Fler bilder på stnb.se)