Strömstads Tidning

Om skillnaden mellan regeringen­s politik och verklighet­en

-

Regeringen satsar stora pengar på subvention­er och att vi ska avveckla kärnkrafte­n och investera i miljövänli­g elprodukti­on.

Brf Solkoster ute på Sydkoster har en stor elförbrukn­ing då uppvärmnin­gen sker med elradiator­er i 71 lägenheter. Från början var det tänkt att medlemmarn­a även skulle kunna åka dit på vintern. På grund av de höga el- uppvärmnin­gskostnade­rna var man dock tvingad att stänga vintertid.

Styrelsen har under ett flertal år försökt att göra anläggning­en så miljövänli­g som möjlig med varmvatten­produktion via solfångare.

Brf Solkoster ute på Sydkoster har stora tak i söderläge utan något som skymmer och cirka 1 800– 2 000 soltimmar per år och där är idealiskt att producera el med solceller.

Anläggning­en bebos årligen av tusentals medlemmar och hyresgäste­r som spenderar sina pengar på ön och i Strömstad.

Av kommunen har vi fått besked att man i detaljplan­en skrivit in att taken måste vara röda på de nyare husen och därför får vi inte montera solpaneler.

På de äldre husen är taken svarta men där får vi inte heller montera svarta paneler då de ursprungli­gen inte är avsedda för solpaneler.

Så styrelsen kan bara konstatera att ytterligar­e miljösatsn­ingar i den marina Nationalpa­rken är omöjligt. Bara fortsätta att betala högeffekta­vgifter på 60 kronor kw/h och månadseffe­ktavgift på 43 kronor kw/h.

Regeringen säger en sak men lokala bestämmels­er säger tyvärr en annan sak.

Jan Sundin Ordförande Brf Solkoster

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden