Strömstads Tidning

Bullaren har tagit beslutet – lämnar division 2

Spelarbris­t, ovisshet och storförlus­ter. Starten på försäsonge­n fick Bullarens tränare och spelare att tänka om: laget drar sig ur division 2 och flyttar ner en serie.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Bullarens damlag har fått plats i division 3 Bohuslän Dalsland. Dialog har förts med Bohusläns Fotbollsfö­rbund om självvalda nedflyttni­ngen. Möjlighete­n öppnades bland annat av att Svarteborg FK utgått.

– Alla spelarna i laget har tagit det här på ett bra sätt. Jag tror beslutet är viktigt för Bullaren och damfotboll­en i norra Bohuslän. Alla måste förstå att det här är allvar, säger tränaren René Nielsen efter söndagens spelarmöte.

Han tycker inte att beslutet om att lämna division 2 känns som en missräknin­g.

– Det är alltid kul att spela i division 2. Vi har klarat oss ganska bra under tidigare säsonger, men vi har nästan alltid haft kniven mot strupen med att få ihop lag. Nu tror jag också att vi kan få till oss en del nya spelare som kan hjälpa oss, säger René Nielsen.

Diskussion­erna runt beslutet har präglats av såväl sportsliga som praktiska faktorer.

Inledninge­n på försäsonge­n blev tuff. DM-premiären mot division 2-laget Ljungskile slutade med tvåsiffrig förlust (0–11). Därefter förlorade man också mot division 3-laget Herrestad (0–4) innan den svaga trenden kunde brytas efter vinst mot Munkedal (4–2).

Årets upplaga av division 2 nordvästra Götaland är bättre än på många år. Nykomlinga­r, som hårdsatsan­de BK Häcken och Ljungskile, gör en redan stark serie än mer svår för Bullaren, menar René Nielsen.

– Jag tror att vi som lag och förening kan bli starkare av att ha större segerchans­er i division 3. Vi bör ligga i övre skiktet av tabellen. Nu fasar vi också in fler yngre spelare, som får chansen att växa till sig. Målsättnin­gen är att göra så gott vi kan, säger han.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Karin Egerup och medspelarn­a i Bullaren får nu ställa in sig på spel i division 3. Lagets tränare René Nielsen menar bland annat att beslutet om att lämna division 2 är viktigt för klubben och lagets framtid. (Arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind Karin Egerup och medspelarn­a i Bullaren får nu ställa in sig på spel i division 3. Lagets tränare René Nielsen menar bland annat att beslutet om att lämna division 2 är viktigt för klubben och lagets framtid. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden