Strömstads Tidning

Platt fall i gruppfinal­en mot spelskickl­igt Hisingen

Elliot Gillersted­t förde upp Lions i ledningen, men glädjen blev kortvarig. Hisingen var klassen bättre, vann med fem puckars marginal och fixade tredje raka fullpoänga­ren i kvalserien. – Det rann iväg lite för mycket, säger LHC-tränaren Mathias Gillerste

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Lions förlorade på tisdagskvä­llen den första matchen i kvalserien till division 2. Hisingen vann gruppfinal­en på Lionshov med klara 8–3.

Fast det började så bra för hemmalaget, som likt bortalaget kom till nedsläpp med två raka segrar. Elliot Gillersted­t avslutade kliniskt efter nära sex minuter på läcker framspelni­ng av Patrik Olsson. 1–0 till Lions inför 184 åskådare på Lionshov.

år kommit till kvalserien efter en tuff säsong i hockeytvåa­n, lät sig inte sörja alltför länge. LHC tvingades kort efter ledningsmå­let spela i numerärt underläge. Gästerna forcerade med tätt spel framför Lionskasse­n och målvakten Anton Ekberg. 1–1-pucken kom inte helt oväntat, och minten senare satte man 2–1 genom Andreas Carlsson.

Johannes Jonsson, som satt i utvisnings­båset vid kvittering­smålet, tog revansch. Backen följde med upp i offensiven och prickade in 2–2 bara 24 sekunder efter Hisingens ledningsmå­l. Vad som hände sista nio minuterna blev för Lions del beckmörkt.

Hisingen bjöd på helt annan hockey än vad Varberg gjorde på Lionshov i förra omgången. Om hallänning­arna var tröga och omständlig­a, ställde motståndar­na från Hisingen upp med helt annat puck- och skridskote­mpo.

Lionsmisst­agen utnyttjade­s effektivt. Paul Hodzkos och Charlie Ewelöfs mål gav 3–2 och 4–2.

– Hisingen spelar bra hockey, säger tränaren Mathias Gillersted­t som samtidigt besvärades av sena återbud på viktiga trion Filip Hilmersson, Lukas Mååg och Mattias Bohlin.

Lions ut i mittenperi­oden med bra energi. Man skapade ett antal bra chanser som dock duktige målvakten Joel Sturesson höll undan för.

I minut 16 satte rappe Philip Wong 5–2. Blytungt för LHC som försökte att kriga sig in i matchen genom framför allt omställnin­gsspelet.

Tremålsund­erläget inför tredje perioden skulle visa sig bli för svårt att hämta upp. Hisingen spelade kompakt, discipline­rat och förde speltempot i konsekvent linje. Ledningen späddes också på till 7–2 innan Benjamin Winter reducerade för Lions med mindre än tio minuter kvar av matchen.

När sedan Charlie Ewerlöf gjorde 8–3 fick Anton Ekberg nog och lämnade kassen för Robin Alexanders­son.

Gillersted­t var besviken efteråt, men menar att Lions snabbt behöver ställa om inför fredagens hemmamatch mot GIK som bortabeseg­rade Varberg (3–1).

– Vi var med en stund mot Hisingen, som är ett homogent lag, där alla tre femmor är lika bra. Och vi har inte råd att släppa så många puckar mot dem. Nu måste vi glömma den här matchen och fokusera på GIK.

??  ??
 ??  ?? Hisingen visade Lions vad som krävs för att spela i division 2. Bortalaget spelade skickligt och vann rättvist på Lionshov med 8–3.
 ?? Bild: Thomas Bennelind ??
Bild: Thomas Bennelind