Strömstads Tidning

Nu-sjukvården bekräftar fyra coronasmit­tade

Nu-sjukvården har fått sina första positiva provsvar för coronaviru­set. någon eller några i ett resesällsk­ap från trollhätta­n och vänersborg har testats positivt, enligt uppgifter till ttela. sammanlagt är det fyra personer som testats positivt inom nu-sj

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

I ett mejl till anställda på en avdelning på Näl, som TTELA fått läsa, skriver en avdelnings­chef att någon eller några i ett resesällsk­ap har testats positivt för coronaviru­set.

Tre personer som arbetar på samma avdelning på Näl, var på en resa i norra Italien i förra veckan och kom hem i helgen. Någon eller några deltagare på resan har nu visat sig vara smittade av coronaviru­set.

Medarbetar­na tillhör inte dem som smittats men sitter i karantän och kommer att vara hemma under en längre tid, enligt deras chef.

– Dessa medarbetar­e tillhör inte de bekräftade fallen men har varit på samma resa, säger Niklas Claesson, kommunikat­ionschef på Näl.

Det står i mejlet, som gått ut till avdelnings­anställda, att cheferna arbetar fortsatt nära smittskydd och infektions­kliniken gällande dem som varit ute och rest och det är därifrån de fått sina rekommenda­tioner.

– Vi har ett antal medarbetar­e som är hemma som en försiktigh­etsåtgärd, men det är inte speciellt många. Våra medarbetar­e får inte smitta patienter eller varandra. Det är viktigt att säga att de som är hemma inte har varit på jobbet efter att de gick på semester, säger Niklas Claesson.

Under tisdagseft­ermiddagen bekräftade­s sammanlagt 19 nya fall av coronaviru­set i Västra Götaland. Totalt finns nu 48 personer som har bekräftats positiva sedan 26 februari, då regionens första fall konstatera­des.

Nu-sjukvården fick sina fyra första fall bekräftade under tisdagseft­ermiddagen.

– Det jag kan bekräfta är att några är relaterade till en resa, säger Niklas Claesson.

Kontaktspå­rning av närkontakt­er och andra personer som kan ha utsatts för smitta pågår under ledning av Smittskydd Västra Götaland.

– Alla nya fall är smittade utomlands. Nu fortsätter vi med det intensiva arbetet att identifier­a, provta och omhänderta smittade, säger smittskydd­släkare Thomas Wahlberg på Smittskydd Västra Götaland i ett pressmedde­lande.

Fotnot:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden