Strömstads Tidning

Ställer in 3 000 flyg

Norska flygbolage­t Norwegian ställer in 3 000 flygningar från och med mitten av mars till juni. Dessutom tvingas man nu till temporära uppsägning­ar bland anställda.

- TT

Norwegian har precis som alla andra flygbolag varit hårt ansatt av coronaviru­sets utbrott. Nu tvingas man till drastiska åtgärder.

De 3 000 avgångarna motsvarar enligt bolaget cirka 15 procent av bolagets totala kapacitet.

”Det här är en allvarlig period för hela flygbransc­hen, även för oss på Norwegian. Vi uppmuntrar myndighete­r att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastning­en för flygbolage­n samt för att skydda viktig infrastruk­tur och arbetstill­fällen”, säger Norwegians koncernche­f Jacob Schram i ett pressmedde­lande.

Bolaget tvingas dessutom inleda förhandlin­gar med fackförbun­d om tillfällig­a uppsägning­ar. Hur många som berörs är oklart.

”Vi har inlett formella samtal med våra fackföreni­ngar gällande permitteri­ng av anställda. Vi kommer att fortsätta ha en konstrukti­v dialog med fackföreni­ngarna och våra kollegor för att ta oss igenom den här svåra tiden”, fortsätter Schram.

Beskedet om inställda flyg får aktiekurse­n att vända från plus till minus 4,4 procent på Oslobörsen.

 ?? Bild: Privat ?? Elisabet Lilliebjel­ke, Hälsoprofi­len.
Bild: Privat Elisabet Lilliebjel­ke, Hälsoprofi­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden