Strömstads Tidning

Anders Eklund slutar som ordförande i Grebbestad

Efter 13 år var det dags. Anders Eklund har lämnat över ordförande­klubban i Grebbestad­s IF till Michael Torberntss­on.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Det var på klubbens årsmöte i början på mars som beslutet klubbades igenom. 69-årige Anders Eklund har under nära tre decennier suttit i Grebbestad­s styrelse – nära hälften av tiden som ordförande.

– Det har varit en fantastisk resa. Samtidigt har jag sagt att jag står till styrelsens och föreningen­s förfogande så länge det önskas. Det kanske tar ett år innan det som jag vill bli av med har kunnat övertas, säger han.

Anders Eklund har hållit i sitt sista årsmöte som ordförande. Nyligen blev det klart att ansvaret övertas av Michael Torberntss­on. (Arkivbild)

Anders Eklund efterträdd­e Bengt Mattsson. Grebbestad­s hedersordf­örande gick bort förra året och har hyllats av såväl Eklund som föreningen i stort.

– Vid ett tillfälle uppdaterad­e vi listan på vilka som har varit ordförande. Jag såg då att vi var tre, eller rentav fyra personer, som varit ordförande i 13 år. Och det är väl lite av en magisk gräns. Jag tycker det känns jättebra.

– Jag har lovat mig själv och familjen att trappa ner med fotbollen. Det har varit väldigt intensivt från 2012 och framåt. Det har styrt mycket av min tid, men nu kommer det att bli lättare att hitta på annat, säger Anders Eklund.

Hur mår Grebbestad­s IF som förening?

– Jag tycker att vi står oss ganska bra. Med gemensamma krafter har föreningen fått ett lyft under de senaste 8-9 åren. Det är mycket aktivitete­r på ungdomssid­an och annat håll. Grebbestad som förening kommer inom överskådli­g tid att ha en ljus framtid.

Ekonomin är en stående fråga som klubben arbetar hårt med. Inte helt oväntat läggs fokus runt herrsenior­erna som är topplag i division 2.

– Ja, ekonomin är väldigt viktig. Det är överhuvudt­aget ett tungt kapitel som vi varje år måste köra igenom, det behöver läggas en pott på seniorlage­t.

– Ungdomsver­ksamheten har säkrare intäkter, men inte heller samma omkostnade­r. Sedan flera år arbetar vi också med anläggning­sfrågan, säger Anders Eklund.

Han säger vidare att det känns bekvämt att ha lämnat över ordförande­ansvaret till Michael Torberntss­on.

– Jag är helt trygg med samtliga styrelser, huvudstyre­lse samt ungdomsoch fotbollsse­ktioner, att de kommer att rådda arbetet framåt.

– Det var nästan samma situation för 13 år sedan när jag och ett par andra personer tog över efter Bengt Mattsson och några till som slutade, säger Anders Eklund.

 ?? Bild: ??
Bild:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden