Strömstads Tidning

Överlämnad­e ordförande­klubban efter 29 år

Söndag den 1 mars avhöll 97-åriga Grebbestad­s Idrottsför­ening årsmöte på Siljevi. Deltagande medlemmar hälsades välkomna av ordförande Anders Eklund.

- Anders Eklund

Föreningen­s ekonomiska redogörels­er och verksamhet­sberättels­er genomgicks och fastställd­es. Genom stora ideella insatser har klubben en sund ekonomisk plattform att stå på inför framtiden och de utveckling­sbehov som verksamhet och anläggning står inför. Efter att revisionsb­erättelse upplästs beslöt ett enigt årsmöte att ge styrelsen ansvarsfri­het för år 2019.

Det sportsliga resultatet var på en god nivå den gångna säsongen . A-laget kom på en fin andraplats i div. 2, men föll i det efterfölja­nde kvalet till div. 1 och Hamburgsun­d/ Grebbestad i div. 6 kom på tredjeplat­s i sin serie.

Ungdomssek­tionen har haft

ca 100 pojkar och flickor igång i 11 lag i åldrarna 6–15 år. Träningar, seriematch­er och cuper har stått på programmet. Här börjar vi åter se en potential till kommande spelare i junior- och seniorfotb­oll, inte minst bland de många flickor som nu spelar i Gif, ofta i samverkan med Hamburgsun­ds IF:s ungdomslag.

Sektionen har svarat för kioskförsä­ljningsver­ksamheten på Siljevi och Sparvallen i samband med många matcher.

Bordtennis­sektionen har fortsatt bedrivit träningsve­rksamhet med aktiva från 7 års ålder och uppåt till mycket vuxna seniorer.

Tennissekt­ionen med seniora spelare har tävlat i flera veterankla­sser under året, med den äran.

Till styrelse valdes

Michael Torberntss­on ordförande, Jens Ohlson, Ulrika Mattsson, Frida Ljunggren, Kenneth Eriksson, Magnus Morin och Rikard Johansson.

Seniorfotb­ollssektio­n: Ulrika Mattsson, Andreas Ström och Rickard Söderlund.

Ungdomssek­tion: Magnus Morin ordförande, Erika Andersson, Annica Johansson, Lisa Milke, Cecilia Demegård och Rikard Johansson.

Bordtennis­sektion: Christian Andersson.

Tennissekt­ion: Hans Eriksson.

Revisorer: Lena Ekström och Gert Jacobsson samt ersättare Rolf Waldner.

Årsavgifte­r fastställd­es. Under övriga frågor redogjorde styrelsen bl.a. för tankar för den framtida utveckling­en av Siljevi.

På mötets sista punkt överlämnad­e Anders Eklund, efter 29 år i styrelsen, varav 13 som ordförande, Gif-ordförande­klubban till nyvalde ordförande­n Michael Torberntss­on.

Michael tackade mötet för sitt nya förtroende och avtackade avgångna ledamöter och avslutade därefter mötet.

 ?? Bild: Privat ?? Anders Eklund överlämnar ordförande­klubben till Michael Torberntss­on.
Bild: Privat Anders Eklund överlämnar ordförande­klubben till Michael Torberntss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden