Strömstads Tidning

Viktig DMmatch för IFK Strömstad

Genomkörar­en mot Grebbestad gjorde gott för IFK. Strömstads­tränaren Per-Erik Norlin ser fram emot lördagens tävlingsma­tch mot seriekonku­rrenten Munkedal och hoppas på nytt positivt formbesked.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

IFK Strömstad vill inte tappa mark i jakten på DM-slutspel. I dag möter man seriekonku­rrenten Munkedal och tränare Per-Erik Norlin hoppas på tre poäng.

IFK Strömstad behöver tre poäng i DM för att inte tappa mark i jakten på slutspel.

Oavgjorda resultatet i förra omgången mot IFK Lane (2–2) var en missräknin­g, som gjorde att dagens motståndar­e Munkedal kunde gå upp som gruppetta med två poängs marginal.

Per-Erik Norlin fick i veckan se sitt lag mäta krafterna med division 2-klubben Grebbestad. Mötet på Strömsvall­en slutade med bortaseger (5–2), men tränaren såg flera ljusglimta­r i spelet.

– Det är under många stunder som vi håller jämna steg med Grebbestad. Visserlige­n får vi löpa mer på grund av deras boll- och spelskickl­ighet, men jag tycker att vi står upp bra. Jag är stolt över killarnas attityd att vilja göra jobbet. Jag hoppas att andan fortsätter, säger IFK-tränaren.

Munkedal var förra säsongen topplag i division 4 Bohuslän Dalsland. Efter seriespele­t var de nära att kvala upp till division 3. Per-Erik Norlin ser mötet som en ny värdemätar­e.

– Munkedal är ett bra lag. Det ska bli intressant att se om vi med kort varsel klarar av att komma upp i nivå igen. Jag hoppas att vi ska kunna stå upp lika bra som vi gjorde mot Grebbestad. Framför allt blir det att lägga betoning på försvarssp­elet, säger IFK-tränaren.

Försäsonge­n har inte varit utan skadebekym­mer för IFK Strömstad. Bland annat är nyförvärve­t Erik Bogren skadad. Per-Erik Norlin hoppas att det inte är allvarlig, men han har sina farhågor.

– Jag är lite orolig för Erik, som fick en rejäl smäll på knät. Vi måste kolla upp att det inte rör sig om korsbandet. Förhoppnin­gsvis rör det sig om en rejäl blödning och inte korsbandss­kada.

– Martin (Hansson) missade matchen mot Grebbestad på grund av sjukt barn. Jag hoppas han står mot Munkedal, säger Per-Erik Norlin som får tillbaka tidigare skadade Joshua Öster men räknar bort hälskadade Tobias Berntsson och sätter frågetecke­n på knäskadade Alfredo Paiz.

Endast gruppettan går vidare till slutspel i DM.

 ??  ??
 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? IFK Strömstad har hittills tagit fyra poäng i DM. Nu kommer gruppettan Munkedal till Strömsvall­en. (Arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind IFK Strömstad har hittills tagit fyra poäng i DM. Nu kommer gruppettan Munkedal till Strömsvall­en. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden