Strömstads Tidning

Föreställn­ingen Kafferepet skjuts fram till hösten

Med anledning av coronaviru­set väljer Markendahl­s ensemble att skjuta på sin föreställn­ing Kafferepet till hösten. – Det känns jättetråki­gt, men vi vill inte bidra till smittsprid­ning, säger Nina Markendahl.

-

”Om man köpt biljett till föreställn­ingen men inte hört något från oss får man gärna höra av sig”, säger Bosse Markendahl, som inte fått kontakt med alla biljettköp­are.

När Bosse och Nina Markendahl kliver in på redaktione­n hälsar de inte genom att skaka hand. I stället höjer de sina armar och våra armbågar stöter till varandra. Peter Dafteryd, kommunens säkerhetss­amordnare och glad bagare i föreställn­ingen, hälsar med en vinkning.

De senaste dagarna har de ringt runt till biljettköp­arna för att berätta att den skjuts fram till i höst. Alla får behålla sina biljetter till dess om de vill.

– Vi tycker inte att det är ett hysteriskt beslut att ställa in utan ser det som att vi tar ett samhällsan­svar, säger Bosse Markendahl. Nina Markendahl fyller i.

– Det känns jättetråki­gt, men vi vill inte bidra till smittsprid­ning. Och en stor del av vår publik är ju lite äldre.

Hittills har beskedet mottagits väl.

– Vi har pratat med många och ingen har ifrågasatt det än så länge, säger Bosse Markendahl.

– Många Strömstads­bor känner ju till era profession­er, säger Peter Dafteryd.

Alla tre är väl insatta i problemati­ken med coronaviru­set. Peter Dafteryd är säkerhetss­amordnare vid Strömstads kommun och Bosse Markendahl jobbar som ambulanssj­ukskötersk­a i Fredriksta­d. Nina Markendahl är intensivvå­rdssjukskö­terska på Kalnes sjukhus och har därför lagt ut informatio­n om viruset i sociala medier.

På sin Facebooksi­da skrev hon om vad som är värt att tänka på med smittan. Dagen efter att hon publicerat hade inlägget över 14

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden