Strömstads Tidning

Halden tillsätter krislednin­gsgrupp

Med anledning av coronasmit­tan tillkännag­er nu Haldens kommun att de tillsätter en krislednin­gsgrupp och vidtar en rad åtgärder.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

– Nu är vi i en situation som kräver extraordin­ära åtgärder. Då är det ett naturligt steg att tillsätta en krislednin­g, säger Haldens kommundire­ktör Roar Vevelstad till Halden kommuns hemsida.

Gruppen kommer att ha täta möten med kommunledn­ingen i Halden.

– En krislednin­g bidrar till att vi jobbar enhetligt och så snabbt vi kan för alla Haldenbors bästa, säger Roar Vevelstad.

Än så länge finns det inga bekräftade med coronasmit­tan i Halden, men kommunöver­läkaren menar att det sannolikt bara är en fråga om tid.

Kommunen kommer nu att genomföra en rad åtgärder för att möta coronahote­t.

Några av åtgärderna:

Alla hälsoinrät­tningar stänger för ordinarie besök. Personer som måste genomföra besök i speciella situatione­r, måste kontakta verksamhet­en på förhand för att avtala detta.

Hälsoinrät­tningen prioritera­r strängare vilka konsultati­oner som ska genomföras. Graviditet­somsorgen, nyfödda och vaccinerin­g prioritera­s.

Haldens kommuns anställda kommer framöver att prioritera arbetet med att hantera denna situation. Andra uppdrag kommunen vanligtvis håller i kommer att bli nedpriorit­erat. Invånare och samarbetsp­artners måste vara inställda på att det kommer att ta längre tid att få svar och beslut om aktivitete­r som inte har med coronasitu­ationen eller andra kritiska frågor att göra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden