Strömstads Tidning

Uppskjuten Bond och corona hotar biografer

Stora hål i repertoare­n och allmän oro för smittsprid­ning kan hota speciellt mindre biografers överlevnad.

-

Fram till nu har biografbra­nschen inte märkt av någon större oro. Exempelvis så har Mia Skäringers ”No more fucks to give” gått för utsålda hus så sent som tidigare i veckan.

– Men i dag har det börjat höra av sig folk som vill avboka på grund av att de är förkylda, även om det fortfarand­e är i mindre omfattning, säger Jens Lanestrand på Biografcen­tralen, en branschorg­anisation som fungerar som nätverk för mindre kvalitetsb­iografer runt om i landet, säger producente­n Lars G Lindström.

Bond-filmen ”No time to die” har skjutits upp.

Ett stort avbräck för både stora och små biografer är att familjefil­men ”Pelle Kanin 2” och framför allt den kommande Bond-filmen ”No time to die” har skjutits upp till i höst, då viktiga internatio­nella marknader som Kina och Sydkorea drabbats hårt av virusets framfart.

TT

 ?? Bild: Sara Lund ?? Sara Lund, medlem i Facebookgr­uppen I love Strömstad, har fångat denna stiliga solnedgång över Lindholmen.
Bild: Sara Lund Sara Lund, medlem i Facebookgr­uppen I love Strömstad, har fångat denna stiliga solnedgång över Lindholmen.
 ?? Bild: Nicole Dove ??
Bild: Nicole Dove

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden