Strömstads Tidning

Hjälten segrar över ondskan

- Vigdis Årby

Vi befinner oss mitt emellan det goda och det onda

Tycker du om att se på film? Det kanske är så att det är en av dina planer att gå på bio i helgen och titta på en film. Vad ska du välja? vad tycker du om att se?

Temat för söndagen är ”Kampen mot ondskan”. Det fick mig att tänka på film eller böcker. Många filmer och böcker handlar just om en hjälte som vinner över ondskan. Kampen mot ondskan är temat i otaliga böcker, filmer och berättelse­r.

Det är också en röd tråd i Bibeln. Om du inte har läst hela bibeln så kan jag berätta att det går bra. Hjälten segrar över ondskan. Det är detta påsken handlar om. Ni är vi i fastetiden, tiden fram till påsk, Den kristna fastetiden är en förberedel­se för påsken.

Vi har också en kamp att utkämpa. Vi befinner oss mitt emellan det goda och det onda. Paulus skriver om att det som är gott och önskvärt, det gör han inte. Däremot beskriver han att det dåliga och rentav onda, det gör han. Vi tar inte alltid goda beslut.

Att vinna en kamp är lättare om man har med en som är riktigt duktig i laget och som redan har vunnit över ondskan. Jesus har vunnit över ondskan.

”Frukta inte, för jag är med er” står det på många ställen i bibeln.

Jag vill uppmuntra dig att komma ihåg att du inte är ensam. Jesus är med dig också i din kamp mot det onda.

Begravning­sgudstjäns­t har hållits för Lilly Ulvestål i Skee kyrka.

Prästen Bengt Magnusson förrättade griftetal, överlåtels­e och bibelläsni­ng.

Organist Karl-Axel Falk inledde med att spela Inbjudan till Bohuslän. Till avslutning spelade han Tröstevisa. De psalmer som sjöngs var Blott en dag, ett ögonblick i sänder, Härlig är jorden och Bred dina vida vingar, o Jesus, över mig.

Vi fick också lyssna till Boeves psalm med Lars Hollmer och De sista ljuva åren med Lasse Stefanz.

Entreprenö­r Magnus Wedberg visade fram familj, släkt och vänner till avsked under tiden som det spelades stillsam musik.

Vackra blommor fanns i kyrkan. Gåvor har också kommit in till Hjärt-Lungfonden från bl.a. Skee Sockens Hembygdsfö­rening till Lillys minne.

Efter akten inbjöds till minnesstun­d i Skee församling­shem. Entreprenö­r Magnus inledde med att läsa en dikt och hälsade alla välkomna till stunden i församling­shemmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden