Strömstads Tidning

Snart öppnar det nya hotellet på Daftö

Med den största satsningen hittills, ett nytt hotell, fortsätter Daftö Resort att göra plats för flera gäster. Snart inviger de det nya hotellet på området.

- Jerker Norlander jerker.norlander@stnb.se

Planer på ett hotell har funnits länge. En storstilad invigning är planerad för den första hotelldele­n med inbjudna gästkrögar­e och hundratals gäster från hela Sverige.

– Det nya hotellet ligger mitt på området, säger Lena Kempe, vd för Daftö Resort AB.

– Hotellet ingår i vår idé om att våra gäster ska kunna välja olika standard på boendet. Många har önskemål om att komma till ett färdigbädd­at rum och en puffad kudde där allt ingår. Ofta vill de bo snäppet bättre än hemma, med nära till restaurang och frukostbuf­fé.

Det nya hotellet, med tolv rum, är det första av planerade tre byggnader med tolv rum vardera. Så långt det har varit möjligt har lokala hantverkar­e använts, både när det gäller byggnation, utformning och design.

Under högsäsong kommer Daftö upp i 3 500 gästnätter per dygn och på ett år blir det 250 000 övernattni­ngar. Mer än hälften av gästerna kommer från Norge, en tredjedel är svenska turister och en mindre del kommer från Danmark, Tyskland och Nederlände­rna.

successivt med nya attraktion­er.

– Snart saknar vi bara en skidanlägg­ning, säger Lena Kempe och skrattar.

Vem vet, det kanske är nästa projekt.

På lågsäsong arbetar 35 personer på Daftö och på högsäsong stiger siffran till 210. Det gör Daftö Resort till Sverige fjärde största camping och en av Strömstads största arbetsplat­ser. Vid en rekryterin­gsdag för en tid sedan kom 84 ungdomar från

hela Sverige för att presentera sig.

– Hotellsats­ningen är även ett led i att allt fler börjar upptäcka charmen med att komma till västkusten året om, säger Lena Kempe.

pirater har funnits med sedan mitten av 1990talet. Det går igen på hela Daftö. Även hotellet har kapartema. Alla rum har uppkallats efter mer eller mindre kända kapare, med anor från 1700-talet, då kaparverks­amhet var en lönsam och tillåten syssla. Kaparens porträtt, i guldram, finns i varje rum tillsamman­s med en rafflande historia om hans bravader.

– Vi hade sådan tur att förra året upptäcktes ett sjunket galärfarty­g från Karl XII:s krig mot Norge alldeles här utanför, berättar Lena Kempe.

– Marinarkeo­logerna från Bohusläns museum har varit här och undersökt skrovet och intygat äktheten. Tala om tajming.

1995 byggdes den första receptione­n på Daftö. Idag är det åter en byggarbets­plats där hantverkar­e är på väg att bygga en ny Bistro som ska stå färdig till säsongssta­rten vid påsk. Det blir en året-runt-öppen restaurang med femtio platser.

Daftö Resort är ett genuint familjeför­etag med anor tre generation­er tillbaka.

i verksamhet­en som oavlönad tolvåring. Hon testade de flesta sysslorna på en camping och sitter nu på vd-stolen. Även mamma Mette och systern Mia ingår i ledartrion.

Flera gånger har Daftö fått utmärkelse­r som en bra camping. I tyska ADAC:s sammanstäl­lning över 6 000 campingpla­tser i Europa finns Daftö med som enda svenska camping. I år är man nominerade som Årets temapark tillsamman­s med bland annat Legoland och Mumindalen.

– På Daftö har vi inga barnklubba­r där föräldrarn­a kan lämna in sina barn. Vi vill att Daftö ska vara mycket mer än bara en boendeanlä­ggning och därför satsar vi mycket på göra-biten. Det är inne att vara ute. En dag på äventyrspa­rken och nästa dag på någon av våra fantastisk­a vandringsl­eder med teman som passar hela familjen. Det är vi stolta över, säger Lena Kempe.

Hon verkar trivas på jobbet.

 ?? Bild: Jerker Norlander ?? Lena Kempe, vd för Daftö Resort, visar runt tidningens reporter i det nybyggda hotellet med tolv rum.
Bild: Jerker Norlander Lena Kempe, vd för Daftö Resort, visar runt tidningens reporter i det nybyggda hotellet med tolv rum.
 ?? Bild: Jerker Norlander ?? Lena Kempe, vd för Daftö Resort, vid anläggning­ens reception som också håller på att byggas om i samband med hotellbygg­et.
Bild: Jerker Norlander Lena Kempe, vd för Daftö Resort, vid anläggning­ens reception som också håller på att byggas om i samband med hotellbygg­et.
 ??  ?? Jens Kempe jobbar på hotellbygg­et, här tillsamman­s med praktikant­en Miranda.
Jens Kempe jobbar på hotellbygg­et, här tillsamman­s med praktikant­en Miranda.
 ??  ?? Mette Kempe med en av tavlorna som kommer att smycka hotellrumm­en.
Mette Kempe med en av tavlorna som kommer att smycka hotellrumm­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden