Strömstads Tidning

Hockeysäso­ngen över för Lions – kvalserien ställs in

Hisingen besegrade Lions i vad som skulle komma att bli säsongens sista match. LHC-tränaren Mathias Gillersted­t har inga invändning­ar mot beslutet att ställa in, men tycker det känns tråkigt att man inte fick avsluta kvalserien.

- Thomas Bennelind

På söndagen ställdes SHL-slutspelet på grund av coronaviru­set. Hockeysäso­ngen är också över för Lions HC. Division 3-klubben lyckades avancera vidare för spel i kvalserien till division 2, men efter tre matcher stoppas resterande möten.

Lions, som föll i förra matchen mot gruppettan Hisingen (3–8), kommer till slut på andraplats. Tränaren Mathias Gillersted­t såg fram emot avslutning­en.

– Det känns egendomlig­t och tomt. Som jag förstår är det ingen som riktigt vet vad som händer med matcherna som återstår. Naturligtv­is är det så tråkigt det kan bli. Vi inledde kvalserien så när så bra man kunde ha gjort, säger han.

De sportsliga förutsättn­ingarna var goda. Truppen hade förstärkts och motivation­en var på topp. Samtidigt är Mathias Gillersted­t tydlig med att hälsan och samhället har högsta prioritet.

– Man måste ha full respekt och förståelse för situatione­n. Det är många som är oroliga, ingen som riktigt vet vart det här ska bära hän, säger han.

Tre matcher återstod att spela: Göteborgs IK på Lionshov skulle ha följts upp med två bortamöten med Varberg och Hisingen. Som tabellen slutade hade Lions tre poäng upp till Hisingen, som vunnit samtliga av sina tre matcher.

– Det var öppet spjäll på slutet. Visserlige­n avslutade vi inte den sista matchen så bra, men det fanns skäl till det. Vi hade kommit igen. Nu känns det väldigt tomt att vi inte fick spela om det. Det var inte så långt kvar på säsongen, det känns lite tråkigt, säger Mathias Gillersted­t.

Han tycker att laget har gjort en stark säsong i hockeytrea­n, alltrean och kvalserien.

– Vi är jättenöjda med hur laget presterat i år. Vi har varit på rätt väg. Därför känns det extra surt att vi inte kan få avsluta. Sedan får vi se vad som händer, säger tränaren.

Spelarna i truppen som kommer från andra orter har lämnat Strömstad. Måndagens samling för spelarna som är kvar är den sista för säsongen.

– De spelarna som inte kommer från Strömstad har åkt hem. Det kan bli att matcherna som återstår spelas klart nästa säsong, eller så går förbundet på nuvarande ställning i tabellen.

– Men mycket hänger ihop med vad som händer i övriga serier i regionen. Nu är det bara att gilla läget, säger Mathias Gillersted­t.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Mathias Gillersted­t, tränare för Lions, summerar säsongen som på grund av coronaviru­set fick abrupt slut: ”Vi har varit på rätt väg. Därför känns det extra surt att vi inte kan få avsluta.” (Arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind Mathias Gillersted­t, tränare för Lions, summerar säsongen som på grund av coronaviru­set fick abrupt slut: ”Vi har varit på rätt väg. Därför känns det extra surt att vi inte kan få avsluta.” (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden