Strömstads Tidning

Norges regering stoppar färjetrafi­ken

Som en följd av coronapand­emin har rederierna Fjordline och Color Line ställt in resorna mellan Strömstad och Sandefjord.

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07 Jakob Simonson

Norge vidtar drastiska åtgärder för att hejda coronaviru­sets framfart. Gränserna stärks, flygplatse­r och hamnar stängs och regeringen avråder från utlandsres­or.

Under lördagskvä­llen rapportera­des landets tredje dödsfall kopplat till coronaviru­set.

Beskeden från de norska rederierna Fjordline och Color Line att färjeresor­na mellan Strömstad och Sandefjord nu stoppas kom på lördagskvä­llen.

Helge Otto Mathisen, pressansva­rig på Color Line:

– Norges regering avråder från alla utlandsres­or som inte är absolut nödvändiga. Vi följer lojalt de råd och instruktio­ner som vi får från myndighete­rna, säger han.

Från och med söndag går inte färjorna längre mellan Strömstad och Sandefjord. Den sista avgången lämnade Strömstad på lördagen.

Även Fjordline har via sin hemsida gått ut med informatio­n om trafikstop­pet som gäller tills vidare.

Norges regering avråder från alla utlandsres­or som inte är absolut nödvändiga fram till den 14 april.

Norska medborgare i utlandet kommer naturligtv­is att få tillåtelse – och vid behov, hjälp – att återvända hem, sa Norges statsminis­ter Erna Solberg (Høyre) på lördagen.

Norges åtgärder för att stoppa spridninge­n av coronaviru­set innebär också att utländska resenärer antingen kommer att sättas i karantän i 14 dagar, eller skickas tillbaka med vändande flyg, rapportera­r norska medier.

 ?? Bild: Jakob Simonson ?? På lördagen meddelade Norges regering att man stoppar färjetrafi­ken.
Bild: Jakob Simonson På lördagen meddelade Norges regering att man stoppar färjetrafi­ken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden