Strömstads Tidning

IFK Strömstad vidare i DM efter enkel seger mot Svane

Mötet med IK Svane borta tog IFK Strömstad vidare i DM. Förutom seger bjöd lördagen på ett härligt fotbollsvä­der i med solsken och vårkänsla.

- Linda Smith

Många matcher har i det senaste spelats i varierade väder med kraftiga vindar, regn och kyla. Men när IFK Strömstad mötte IK Svane borta på lördagen var det strålande sol och en vårlig känsla som hägrade.

– Det var kul att spela fotboll i ett härligt soligt väder för en gång skull. Bara det, att får spela fotboll utan storm och regn. Det var lite vårligt, säger Bert-Ola ”Beppen” Mattsson, tränare för laget.

Matchen gav också det välkomnand­e slutresult­atet 6–0 till IFK Strömstad som tar dem vidare i DM.

– Det stod 1–0 i halvlek och så gör vi en bra andra halvlek.

– Men man ska vara ärlig. Vi mötte dem i kvalserien förra året och de har ju tappat många spelare sen dess. Så vi är ödmjuka inför att Svane förlorat en del av sina spelare, men vi gjorde en bra laginsats.

Mycket skador och sjukdomar gjorde att flera nya spelare fick chansen att spela, vilket Mattsson tycker var positivt. Han framhäver bland andra Erik Wikström som vikarierad­e i mål.

– Vi fick prova en hel del nya spelare, så det var kul att de fick vara med och vinna och höll nollan.

– Det var kul också att både David och Joshua fick göra sina första mål. De gjorde ju mycket mål förra året.

Förutom David Olssons två mål gjorde Aulon Bitiqi också två mål samt Joshua Öster och Adrian Bunjaku gjorde varsitt mål.

– Det var en bra lagprestat­ion, vi höll nollan och vi fick ordning på defensiven. Vi släppte ju in mycket mål i förra matchen så högpriorit­eten är att få ordning på defensiven och inte släppa in målen.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? David Olsson gjorde två mål i lördagens match borta mot IK Svane.
Bild: Thomas Bennelind David Olsson gjorde två mål i lördagens match borta mot IK Svane.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden