Strömstads Tidning

Kommunen går upp i krislednin­gsnämnd

På måndagen beslutade Strömstads kommun att gå upp i krislednin­gsnämnd på grund av coronahote­t – något som sker vid extraordin­ära händelser.

- Jakob Simonson jakob.simonson@stnb.se 0526-624 10

Beslutet togs på måndagen och krislednin­gsnämnden sammankall­ades på måndagseft­ermiddagen för att diskutera och ta beslut om ett stödpaket för lokala företag som drabbas hårt av coronakris­en.

Förslaget presentera­des av kommundire­ktör Mats Brocker, som efter samråd med företrädar­e för näringsliv­et och kommunens politiska ledning tagit fram underlag för beslut.

Sedan tidigare har Strömstads kommun, i dialog med regionala och nationella myndighete­r avseende beredskap och effekter av Corona, framfört att effekterna för det lokala näringsliv­et ligger på den högsta nivån. Ingen annan kommun i Västra Götaland har rapportera­t en sådan utveckling.

Krislednin­gsnämnden övertar beslutande­rätten från andra nämnder i kommunen när det gäller frågor som är kopplade till coronahote­t.

”Att Strömstad går upp i krislednin­gsnämnd är ovanligt, detta blir andra gången någonsin. Senast detta gjordes var 2015 när vi hade stor flyktingti­llströmnin­g med extraordin­ära behov i kommunen. Krislednin­gslednings­nämnden kan träda i kraft när en extraordin­är händelse i kommunen inträffar”, skriver kommunens kommunikat­ionschef Maria Kvarnbäck i ett mejl till Strömstads Tidning.

Kommunen höll presskonfe­rens klockan 17, vilket var för sent för att vi skulle hinna få med informatio­nen i papperstid­ningen. Men på stnb.se kan ni läsa mer om detta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden