Strömstads Tidning

Majföredra­g om gränshande­l – aprilmötet inställt

1 april skulle Martin Berntson, professor i religionsv­etenskap vid Göteborgs universite­t, ha hållit föredrag hos Strömstads Historiefö­rening. Hans besök är på grund av coronapand­emin skjutet på framtiden. Maj månads föredrag när köpmannen Yngve Åsberg ska

- Marita Adamsson

Om Yngve Åsberg får tala om ”margarinre­sor och livsmedels­palats” 6 maj, som tanken är, har hans ämne fått hyperaktua­litet efter gränshande­lns tvärstopp under epidemin.

– Yngve och jag hade redan börjat förbereda materialet och vi sade båda att det här ju är skört, att det skulle räcka med ett penndrag från Norges regering eller EU för att ändra allt över en natt, berättar Åke Svanberg i Historiefö­reningen.

– Nu var det ett litet virus som gjorde det, konstatera­r han.

Martin Berntson skulle 1 april ha berättat om hur Bohusläns kyrkor plötsligt blev svenska 1658. Han har meddelat att han gärna kommer vid ett senare tillfälle. Historiefö­reningen håller tills vidare styrelsemö­ten per telefon och mejl.

 ?? Bild: Marita Adamsson ?? Gränshande­ln är temat för Historiefö­reningens föredrag i maj. Ett ämne som blivit högaktuell­t. Om föredraget blir av beror på smittläget.
Bild: Marita Adamsson Gränshande­ln är temat för Historiefö­reningens föredrag i maj. Ett ämne som blivit högaktuell­t. Om föredraget blir av beror på smittläget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden