Strömstads Tidning

Ingen räddning för Fams – hoppet står till nya initiativ från andra krafter

Det gick som förväntat. Fams årsmöte beslöt att lägga ner Föreningen för Akustisk Musik i Strömstad. Ingen tror att de två månader som ska gå fram till det slutliga beslutet i maj kommer att förändra läget. Däremot tror den tidigare ordförande­n Putte Joha

- Marita Adamsson marita.adamsson@stnb.se 0526-624 02

– Det är många i Strömstad som vill göra saker, men jag tror inte de vill binda sig vid just de förväntnin­gar som finns på Fams. De kanske vill jobba litet bredare.

Men något kommer, tror han, från annat håll än den styrelse som nu känner att den inte hinner med. Något som täcker in det Fams gjorde men kanske också något mera.

Det definitiva nedläggnin­gsbeslutet för föreningen klubbas vid ett möte som är satt till 24 maj.

Putte Johander är själv musiker och tillhör därmed en yrkesgrupp som starkt påverkas av coronapand­emin. Men han har också anställnin­g som musiklärar­e i Norge, vid musiklinje­n på Greåker vidergåend­e skole – det vill säga ett musikgymna­sium – och vid kulturskol­an i Sarpsborg. Trots att Norge stängt alla skolor arbetar han vidare på distans från hemmet på Nordkoster.

– Det går bra. Jag gör uppgifter och skickar till eleverna. De filmar och spelar in och skickar tillbaka och jag skickar tillbaka respons.

– Det fungerar bra en period, men sedan behöver man träffas. För vissa elever kan det här sättet att arbeta till och med fungera bättre, när de slipper ta sig upp tidigt på morgonen till skolan utan blir fria att göra

Putte Johander är musiklärar­e i Norge och jobbar nu på distans från Nordkoster.

uppgifter vid en tid de väljer själva, säger han.

Men den här undervisni­ngsformen är också tidskrävan­de för läraren, när han ska spela in för var och en. Han vill helst arbeta med varje elev individuel­lt och bara ibland, när eleverna är på samma nivå, ger han samma uppgifter till flera elever.

– Men det kommer något positivt också ur den här situatione­n. Man tvingas vara kreativ.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden