Strömstads Tidning

Köpmannafö­reningen: ”Man behöver ju cash”

I en skrivelse till regeringen undrar riksdagsle­damoten Kjell Arne Ottosson (KD) vad regeringen ska vidta för åtgärder för att säkerställ­a de mindre gränshande­lsföretage­ns existens. – Oavsett vilket stöd man får är det ju pengar som ska betalas tillbaka,

- Arvid Brandström arvid.brandstrom@stnb.se 0526-624 03

”Den som tidigare varit en granne blir med den stängda gränsen en främling. Att därför verka för att skyndsamt kunna öppna gränserna igen efter att faran för covid-19 kunnat blåsa över, synes därför angeläget.”

Så skriver Kjell Arne Ottosson (KD) i ett pressmedde­lande. I

Pengarna är en sak men att få ner smittan är viktigare

samma text ställer han frågor till ansvariga ministrar vad de gör för att småföretag ska kunna klara av dessa svåra tider.

Att skyndsamt öppna gränserna är inget som Heidi Caroline Nyström i Strömstads köpmannafö­rening förespråka­r med självklarh­et.

– Pengarna är en sak men att få ner smittan är viktigare. Men det är klart, det är ingen drömsits för oss. Det som är värst för oss är osäkerhete­n kring tidsperspe­ktivet.

Även om gränsen skulle öppnas vid midsommar tror hon inte att handeln skulle återgå till densamma som före coronakris­en.

– Eftersom många blivit permittera­de tror jag att folk kommer att vara försiktiga­re med pengarna, även när smittan är borta.

Vad regeringen kan åtgärda är svårt att säga.

– Man behöver ju cash, men oavsett vilket stöd man får är det ju pengar som ska betalas tillbaka. Dock är det klart att vi behöver hjälp, de fasta utgifterna är ju inte mindre, det är däremot intäkterna, Heidi Caroline Nyström.

Strömstads Tidning har sökt Kjell Arne Ottosson (KD).

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? ”Det är nu vår säsong skulle börja och tjäna tillbaka det som vi ligger back med”, säger Heidi Caroline Nyström.
Bild: Thomas Bennelind ”Det är nu vår säsong skulle börja och tjäna tillbaka det som vi ligger back med”, säger Heidi Caroline Nyström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden