Strömstads Tidning

Ingen dramatisk coronaökni­ng i Västsverig­e

I Stockholm tog coronaviru­sepidemin fart på allvar under onsdagen. Men i Västsverig­e är läget fortfarand­e relativt lugnt. När det kan tänkas vända uppåt här vet man inte i dagsläget.

- Arne Larsson

Under onsdagskvä­llen beskrev Stockholms hälsooch sjukvårdsd­irektör Björn

Eriksson det som att stormen hade kommit till huvudstade­n och under torsdagens pressträff gav även statsepide­miologen Anders Tegnell uttryck för att vi nu kommit in i en fas där antalet fall snabbt blir fler.

Men där är vi ännu inte i Västsverig­e. Björn Andersson, chefsläkar­e vid Sahlgrensk­a universite­tssjukhuse­t, säger att läget är relativt oförändrat från hur det såg ut under tisdagen och onsdagen.

– Så det är relativt lugnt och inte alls samma våg som den som drabbat Stockholm. Men vi förbereder oss hela tiden för värsta tänkbara scenario för den här sjukdomen vet man ju inte när den kommer.

I Västra Götalandsr­egionen är 297 personer bekräftat smittade.Totalt i hela landet intensivvå­rdas 178 patienter på sjukhus. Medelålder­n för den gruppen är 62 år, enligt Folkhälsom­yndigheten.

I Västra Götalandsr­egionen vårdas för närvarande 35 personer på sjukhus. 19 av dem på intensivvå­rdsavdelni­ngar (alla siffror från torsdagen).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden